menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/08) μία ακόμη ανθρωπιστική αποστολή

Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (20/08) μια ακόμη μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή για τη στήριξη εκατοντάδων απόρων κρατουμένων της πολυπληθούς φυλακής Γρεβενών. 
Για το σκοπό αυτό, δύο συνεργάτες-εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) -παράρτημα του "Ε"-  υπό την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Γιωτόπουλου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, ταξίδευσαν (με φορτηγάκι της Ι.Μ. Δημητριάδος) μέχρι την μακρινή πόλη των Γρεβενών και παρέδωσαν στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής την έμπρακτη αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας που αποτελείτο από τα εξής αναγκαία είδη:
60 μεγάλα χαρτοκιβώτια με ανδρικά ενδύματα,
52 σεντόνια, 
44 πετσέτες,
50 κουβέρτες 
20 κουβέρτες πικέ
50 μαξιλαροθήκες.
50 σφουγγαρίστρες, 
50 vettex
50 σφουγγάρια κουζίνας, 
150 πακέτα τσιγάρα και 
50 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης.
Με τη βοήθεια του Θεού, το ΚΕ.Δ.Α.Β. λειτουργεί καθημερινά (10:00 π.μ. - 13:00) προσφέροντας ό,τι έχει στις αποθήκες του. Αποδέκτες των ειδών που διαθέτει -από τις προσφορές αγάπης των συμπολιτών μας και τον κόπο των συνεργατών-εθελοντών του "Ε"- είναι: οι κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας, οι χώροι  κράτησης (φυλακές και κρατητήρια), οι δομές φιλοξενίας προσφύγων κ.α Πρωτίστως, όμως, υποδέχεται και στηρίζει: άπορες οικογένειες και πρόσωπα που επισκέπτονται την εκκλησιαστική αυτή δομή. 
Το ΚΕ.Δ.Α.Β. λειτουργεί και την περίοδο του καλοκαιριού εφαρμόζοντας με ακρίβεια όλα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου