menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ο/η... σύντροφός μου και όχι ο/η σύζυγός μου!!! (Ένα κάθε μέρα)


Για να δημιουργήσεις μια υγιή οικογένεια, θα πρέπει να έχεις αγνά υλικά: πίστη στο Θεό, θυσιαστική αγάπη και την ευχή της Εκκλησίας και των γονιών σου. Χωρίς αυτά ματαιοπονείς...

*********************************************
Φτάσαμε σε μια εποχή που ο χριστιανικός γάμος έχει... "ξεπεραστεί"! Δυστυχώς, και από πολλούς βαπτισμένους ορθοδόξους χριστιανούς. Και νέους και μεγάλους. Προτιμούν: να νομιμοποιούν (κοσμικά) την συμβίωσή τους με τον/την.... σύντροφο, να έχουν ελεύθερη συμβίωση -χωρίς δεσμεύσεις- για να μην χάνουν την σύνταξή τους (διαζευγμένοι, συνταξιούχοι, χήρες και χήροι), για να μπορούν να διαλύουν την σχέση τους ανά πάσα στιγμή και όταν τους.. "καπνίσει", για να είναι της μόδας. Προτιμούν να πορνεύουν, κατά την ευαγγελική θέση.  Κι όταν περάσουν κάποια χρόνια και φέρουν στον κόσμο κανένα εξώγαμο παιδί, τρέχουν να ικανοποιήσουν και τους καημένους τους γονείς τους -όσοι, βέβαια, έχουν ακόμη Χριστό και πόθο σωτηρίας- που καίγονται μέσα τους βλέποντας τα παιδιά τους να ζουν στην αμαρτία. Τότε έρχονται και στους ναούς να παντρευτούν θρησκευτικά έχοντας στην αγκαλιά τους ή πλάι τους το παιδάκι τους.  Μακάρι να έρχονται στο ναό με μετάνοια ζητώντας έλεος από το Θεό που λύπησαν. Ναι, τότε ο Κύριος τους δέχεται και τους ευλογεί. Αν όμως λείπει η ειλικρινής μετάνοια, τότε.... όλα πάνε κατά διαβόλου...
Αλλά, ακόμη και μέσα στο γάμο είναι σπάνιο να υπάρχει η πίστη μεταξύ των συζύγων, διότι και η μοιχεία θεωρείται κάτι το προοδευτικό, το σωστό, το αποδεκτό από τους πολλούς. Έχουμε προχωρήσει η μάλλον έχουμε κατηφορίσει ακόμη πιο πολύ. Συζούν -ως "παντρεμένοι"- γυναίκες με γυναίκες και άντρες με άντρες... Και όλα αυτά με τις ευχές και τα χειροκροτήματα πολλών. Να, λοιπόν, η αποστασία από το δρόμο του Θεού. Να, η αιτία των δοκιμασιών που μας πνίγουν. Να, η αιτία των διαζυγίων, των καταθλίψεων, της εγκατάλειψης αθώων παιδιών και γυναικών. Να, η αιτία της εγκαταλείψεώς μας από τη χάρη του Θεού.
Το θλιβερό είναι πως πολλοί απ' αυτούς τους αδελφούς  μας "θρησκεύουν", όπως λένε, εκκλησιάζονται, εξομολογούνται, τους αρέσει να πηγαίνουν στα μοναστήρια, να έχουν σχέσεις με ιερωμένους, αλλά ΟΧΙ με το Χριστό και το Ευαγγέλιο. Ο Χριστός και οι εντολές Του περιφρονούνται ασύστολα. Κάποιοι έχουν κτίσει μέσα τους την εικόνα ενός Θεού που ΟΛΑ τα δέχεται και ΟΛΑ τα ευλογεί. Πρόκειται για έναν Θεό αγάπης που δέχεται και τις κακές επιλογές των ανθρώπων για τις οποίες μας τόνισε ο Ίδιος ο Χριστός πως οδηγούν στην αποστασία, στον θάνατο, την κόλαση. 
Λέγει η Αγία Γραφή, βάσει της οποίας θα κριθούμε: '... Αλλὰ ὑμεῖς ἀδικεῖτε καὶ ἀποστερεῖτε, καὶ ταῦτα ἀδελφούς; ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται  οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.   (Α Κορ. 6,8 -10). Με απλά λόγια: Αλλά το φοβερόν είναι ότι σεις, καίτοι Χριστιανοί, αδικείτε τους άλλους· τους στερείτε αυτά που τους ανήκουν, δια να τα κρατήσετε εσείς. Και αυτά τα πράττετε εις βάρος αδελφών; Η δεν γνωρίζετε, ότι όσοι διαπράττουν αδικίας, δεν θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε πλεονέκται ούτε κλέπται ούτε μέθυσοι ούτε ύβρισται ούτε άρπαγες θα κληρονομήσουν βασιλείαν Θεού.Φοβερός ο λόγος, αλλά δεν μας αρέσει και τον απορρίπτουμε επειδή ίσχυε -λένε- σ' άλλες εποχές. 
Κι  όμως, ο λόγος του Θεού είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ. Ισχύει για όλες τις εποχές και όλους τους ανθρώπους, αφού θα κριθούμε βάσει των εντολών του Κυρίου που είναι αποθησαυρισμένες στο ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ.
Κι όλες αυτές οι κακές επιλογές των σύγχρονων ανθρώπων -που περιγράψαμε- αφορούν παγκοσμίως όλους τους κατοίκους της γης. Δεν έχει σχέση μόνο με την Ορθόδοξη Ελλάδα και τους Έλληνες. Οι χριστιανικές ομολογίες προβληματίζονται και πραγματοποιούν συνέδρια επί συνεδρίων για να ανακαλύψουν τις αιτίες που οι άνθρωποι δεν νιώθουν την ανάγκη της ευλογίας του Θεού. Πρόκειται για μια πνευματική ασθένεια που μεταδίδεται με αφάνταστη ταχύτητα και είναι χειρότερη και από τον COVID 19 (τον κοροναϊό), αφού στοχεύει στα θεμέλια της οικογένειας, που είναι το υγιές κύτταρο της κοινωνίας. 
 Όλες αυτές οι ανορθόδοξες επιλογές ζωής φανερώνουν μια πλάνη εσχάτου είδους που, κατά κάποιον τρόπο, είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Αυτή η διαστροφή και παραποίηση του λόγου του Θεού είναι ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ. Το μόνο που σώζει είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η επιστροφή μας στο δρόμο του Θεού.
π. Υάκινθος, ο ταλαίπωρος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου