menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Το πρώτο κουδούνι στο σχολείο μου (Για τους μικρούς μας φίλους)

Ο Ραφαήλ μόλις άκουσε την γλυκιά φωνή της μανούλας του, πετάχτηκε γρήγορα από το κρεβατάκι του. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του σχολείου! Έχει μεγάλη αγωνία! Γι' αυτό πρέπει να ετοιμαστεί γρήγορα για να μην αργήσει. Θα έρθει ένας παππούλης να κάνει αγιασμό για να έχουν οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους μία χρονιά γεμάτη υγεία, φώτιση και δύναμη.

Είναι χαρούμενος γιατί θα συναντήσει τους παλιούς συμμαθητές του και τους φίλους του. Χαρούμενος που θα δει όλους τους δασκάλους. Όμως έχει και μια αγωνία μεγάλη.

- Θα έχουν την περσινή τους δασκάλα ή καινούρια;

- Θα είναι εύκολη η δευτέρα τάξη;

Αυτά τα ερωτήματα στριφογυρίζουν στο μικρό του κεφαλάκι.

Να τος! Με την σχολική του τσάντα και ένα μεγάλο χαμόγελο. Έτοιμος! Η μαμά τον κοίταξε πριν ξεκινήσουν από την κορυφή ως τα νύχια. Του ίσιωσε λίγο τα μαλλάκια, τον πήρε από το χεράκι και στάθηκαν κάτω από το εικονοστάσι. Εκεί βρίσκεται η εικόνα του Χριστούλη, της Παναγίας και πολλών Αγίων. Έκαναν τον σταυρό τους και άκουσε την μανούλα του να προσεύχεται.

- Βοήθησε Κύριέ μου και Θεέ μου τον Ραφαήλ να κερδίσει την Ουράνια Βασιλεία, να είναι γερός , καλοφωτισμένος και καλότυχος. Καλή μου Παναγία μητέρα όλων μας προστάτεψέ τον και κράτα τον στην αγκαλιά σου! Και όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ο Ραφαήλ πήρε τόση δύναμη που ένιωθε ότι πετούσε.

- Τι σημασία έχει που θα πρέπει να φοράει μία μάσκα για την προστασία του; Σημασία έχει που θα βρίσκεται μαζί με τους φίλους του στο αγαπημένο του σχολείο. Σημασία έχει που θα βρίσκεται στην τάξη του, θα κάθεται στο θρανίο του, θα σηκώνει το χεράκι του να μιλήσει και θα βλέπει τη δασκάλα του.

- Τι σημασία έχει που πρέπει να κρατάνε αποστάσεις; Αφού είναι για το καλό τους και θα το κάνουν. Θα είναι όμως όλοι μαζί, θα μαθαίνουν, θα συζητούν, θα ζωγραφίζουν, θα τραγουδούν, θα παίζουν και θα γελούν. Θα πλένουν τα χεράκια τους τακτικά για την υγεία τους και θα παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται.

Όχι δεν θα αφήσουν όλα αυτά να τους χαλάσουν την καρδούλα και την αγάπη για το σχολείο τους.

- Τι έχουν να φοβηθούν; Εξάλλου, να πάνω από τον πίνακα της τάξης τους ο Χριστούλης, τους κοιτάζει και τους λέει :

-Είμαι εγώ εδώ, μη φοβάστε!

Σ.Δ.Δασκάλα


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου