menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Θα γίνω παππούλης... (Για τους μικρούς μας φίλους)

Ο Ραφαήλ κάθεται με τον παππού του κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στην πλατεία του χωριού. Εκεί κάθε απόγευμα συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι. Από νωρίς, η πλατεία γεμίζει κόσμο, φωνές και γέλια. Τα παιδιά βρίσκουν τους φίλους τους για να παίξουν και οι παππούδες την παρέα τους για να πιουν το καφεδάκι τους και να πουν τα νέα τους.

Έτσι και τώρα, ο Ραφαήλ κάθεται με τον αγαπημένο του παππού στην πλατεία. Πριν από λίγο είχαν πάει στον εσπερινό και τώρα απολαμβάνει την πορτοκαλάδα που τον κέρασε ο παππούς του.

Όλοι τον γνωρίζουν και τον χαίρονται. Τον χαιρετούν και τον ρωτούν σε ποια τάξη πηγαίνει και αν είναι καλός μαθητής. Πόσο τους αγαπάει και τους σέβεται όλους! Και πόσο λαχταράει να ακούει τις ιστορίες τους! Άλλοι κάθονται ακουμπώντας το σαγόνι τους στο μπαστουνάκι τους και άλλοι μετρούν τις χάντρες από το κομπολόι τους.

- Και τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις μικρούλη; τον ρώτησε μια μέρα ένα γεροντάκι με κατάλευκα μαλλιά.

Ο Ραφαήλ περίμενε πώς και πώς αυτήν την ερώτηση.

- Θέλω να γίνω παππούλης! Είπε δυνατά, καμαρώνοντας, ενώ τα μαγουλάκια του είχαν γίνει κατακόκκινα.

Όταν βλέπει τον ιερέα του χωριού με τα ράσα του να περνάει, τρέχει και του φιλάει το χέρι.

- Την ευλογία σου, παππούλη, του λέει.

- Του Χριστού μας, του απαντάει εκείνος και του δίνει μια εικονίτσα χαϊδεύοντάς του το κεφαλάκι.

Πόσες εικονίτσες έχει μαζέψει! Είναι ο θησαυρός του! Τις βάζει σ' ένα άλμπουμ και τις δείχνει στους φίλους του!

- Οι ιερείς μας συνεχίζουν το έργο των μαθητών του Χριστού στη γη, των Αποστόλων, του είπε η μαμά του. Τους τιμάμε και τους σεβόμαστε! Ο Θεός τους επέλεξε για να μας καθοδηγούν, να μας στηρίζουν και να μας βοηθούν. Είναι οι πνευματικοί μας πατέρες.

- 'Ολη τους τη ζωή υπηρετούν τον καλό Θεούλη! Συμπληρώνει η γιαγιούλα του που τους ακούει να κουβεντιάζουν έξω στη μεγάλη βεράντα του σπιτιού.

Κι αυτός όταν γίνεται παπαδάκι και βρίσκεται στο ιερό, λαχταράει να μάθει όλους τους ψαλμούς και τις προσευχές που ακούει. Φαντάζεται τον εαυτό του να φορά τα ιερά άμφια, να θυμιατίζει και να ψάλλει ύμνους στον Κύριο! Παρακαλεί με όλη την καρδιά και με όλη την δύναμή του όταν μεγαλώσει να γίνει κι αυτός ένας παππούλης, ένας υπηρέτης του Θεού, να ψάλλει με όλη τη δύναμη της ψυχής του :

- “Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Σ.Δ. Δασκάλα


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου