menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου - Η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου (ενεργά links)

Με κατάνυξη και στο πλαίσιο των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, θα εορταστεί εφέτος η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον κεντρικό Ναό της Νέας Ιωνίας.

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός για προσκύνημα κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας της Τετάρτης 24ης και της Πέμπτης 25ης Μαρτίου 2021.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής, από τις 6.45 έως τις 9.45 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Κατά την Θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσει Β΄ Θεία Λειτουργία.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία της εορτής θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό Σταθμό ASTRA, από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στο Youtube και από την σελίδα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στο Facebook. Επίσης, θα γίνει και ραδιοφωνική μετάδοση από τον Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστούν ο Εσπερινός της Αποδόσεως και η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί στο Γερακάρι Αγιάς, στον Αλμυρό και στην Άνω Γατζέα.

Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική εορτή

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής, κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των Αρχών του τόπου μας. Μετά την Δοξολογία, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει το επίσημο Τρισάγιο στην μνήμη των Αγωνιστών του ΄21 στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία της πόλης.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου