menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

"... μου φάνηκε απίστευτο !!!"

ΌΤΑΝ ΜΙΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ...

Η αμόλυντη ανθρώπινη καρδιά, έτσι όπως είναι φτιαγμένη κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Θεού, δεν έχει όρια και κανόνες στο ποιον θα αγκαλιάσει, χωράει όλη την πλάση, γιατί κατά βάθος ξέρει ότι είναι ένα με όλες τις δημιουργίες Του.

Και ξέρει ότι είναι φτιαγμένη με αγάπη, και πως η αγάπη είναι η ουσία της.

Οι άνθρωποι που έχουν τις διδασκαλίες του Χριστού σαν οδηγό στην ζωή το νιώθουν αυτό, και η ειλικρινής αυτή αγάπη από μόνη της κατακλύζει και το σώμα και την ψυχή τους, κάνοντας την διάδοση της μια αποστολή στην ύπαρξη τους.

Μια τέτοια αποστολή έχει και ο «Εσταυρωμένος» με τους εθελοντές και τους εκπροσώπους του να αφιερώνουν όλη την ενέργεια τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να κάνουν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο καλύτερο, πιο φωτεινό και γεμάτο ελπίδα.

Η ευγνωμοσύνη που ένιωσα προσωπικά με την εμπειρία μου με τον «Εσταυρωμένο» δεν συγκρίνεται με κανένα συναίσθημα απλό.

Η ευγνωμοσύνη είναι το πλουσιότερο των συναισθημάτων και γεμίζει κάθε σου κύτταρο, όταν είναι αληθινή. 

Οι δυσκολίες της ζωής σίγουρα δεν σταματάνε αλλά πολλές φορές απελπιζόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι ο Θεός μας έχει αφήσει.

Αυτό δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Και το ένιωσα ολόψυχα, όταν αντίκρισα το πόσο υπολογίσιμη και καθόλου αβοήθητη είμαι, την μέρα που απευθύνθηκα στον πατέρα Θεόδωρο.

Από εκεί που ήμουν  χωρίς τα απαραίτητα για την διαβίωση, με τα τρία μου ανήλικα παιδιά να περιμένουν από εμένα να βρω λύσεις κι εγώ να είμαι μέσα στην ανησυχία και το άγχος, βρέθηκα να αποδέχομαι πλήθος τις κινήσεις βοήθειας και αλληλεγγύης από τον «Εσταυρωμένο», αφού μου χάρισαν οικιακές συσκευές, λευκά είδη, ρούχα, κουζινικά και άλλα πράγματα που είχα ανάγκη, φροντίζοντας επίσης και για το φαγητό της οικογένειας μου, εκδίδοντας ένα βοήθημα χρημάτων κάθε μήνα, κάτι που μου φάνηκε απίστευτο, και αφάνταστα βοηθητικό για μένα, αφού είχα βρεθεί σε ένα σημείο να μου κάνουν έξωση και να φιλοξενούμαστε από συγγενείς.

Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα είχα κάνει σε διαφορετική περίπτωση, αφού δεν ήμουν σε θέση να εξοπλίσω το σπίτι που νοίκιασα και να παρέχω τα απαραίτητα στα παιδιά μου.

Αλλά η πίστη μου με οδήγησε σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που πάνω από όλα μου δώσανε δύναμη και ελπίδα για το μέλλον, δείχνοντας μου τον δρόμο και την σημαντικότητα που έχει η αγάπη για τον Θεό.

Β.Θ.



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου