menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Επιτροπή συμπροβληματισμού για την καταγραφή των επιπτώσεων της πανδημίας στον φιλανθρωπικό τομέα.

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (23/07) στην "ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ" του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου η Α΄ συνάντηση  της επιτροπής για την διερεύνηση του θέματος: Ἡ οργάνωση της φιλανθρωπίας- φιλαδελφίας κατά την περίοδο της πανδημίας και μετά".

Πρόκειται για μια προσπάθεια συμπροβληματισμού και την καταγραφή των επιπτώσεων της πανδημίας στον φιλανθρωπικό τομέα της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και την κατάθεση προτάσεων για την μετά covid-19  περίοδο. 

Από τις εμπειρίες, που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες της συνεδριάσεως, φάνηκε πως το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αν και μειώθηκαν οι προσφορές των δωρητών. Τίποτε δεν εμπόδισε τους ανθρώπους της Εκκλησίας να στηρίξουν τους άπορους συνανθρώπους μας.  

Στην επιτροπή συμμετέχουν κληρικοί και λαϊκοί, εκπρόσωποι ενοριακών και άλλων εκκλησιαστικών κοινωνικών δομών της τοπικής μας Εκκλησίας, όπως των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων, των Σπιτιών  Γαλήνης Χριστού, του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας της Ι. Μ. Δημητριάδος,  του Γηροκομείου Καναλίων, της Τράπεζης αίματος της τοπικής μας Εκκλησίας και του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ". 

Στις συνεδριάσεις της επιτροπής αυτής,  εκπροσωπεί τον "Εσταυρωμένο" ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος, Γραμματέας η κ. Κερασία Παπαγεωργίου-Γκαβανούδη, φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και Συντονιστής είναι ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του "Ε".

Η Β΄συνάντηση-συνεδρία των μελών της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρα 10:30 π.μ. και στον ίδιο χώρο.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου