menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

H Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως του Κυρίου! (Για τους μικρούς μας φίλους)

-Δροσούλα! Ραφαήλ! Φώναξε η γιαγιά σκουπίζοντας τα χέρια στην ποδιά της. Το σπίτι όλο μοσχομύρισε από την νόστιμη πίτα που έφτιαξε πρωί πρωί.  

Ο Ραφαήλ έτρεξε να  την φωνάξει. Πόσο αγαπάει την μεγάλη του αδερφούλα! Βέβαια μερικές φορές την πειράζει και την ενοχλεί και τότε η Δροσούλα θυμώνει και τον κυνηγάει... Κι αυτός βρίσκει τις πιο απίθανες κρυψώνες για να κρυφτεί... 

-Δροσούλα, η γιαγιά έφτιαξε τυρόπιτα! Έλα!   

Η Δροσούλα έβαλε τον σελιδοδείκτη μέσα στο βιβλίο που διάβαζε και σηκώθηκε χαρούμενη. Οι πίτες της γιαγιάς της είναι οι πιο νόστιμες του κόσμου! 

Η γιαγιά τους περίμενε με δύο πιάτα στο χέρι με τη λαχταριστή, ζεστή πιτούλα της.  

-Πάμε έξω κάτω από την κληματαριά να καθίσουμε! Σήμερα θα σας πω για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή που γιορτάζει, είπε η γιαγιά δίνοντας στον καθένα το πιατάκι του. 

Ο Ραφαήλ και η Δροσούλα έτρωγαν με μεγάλη ευχαρίστηση και άκουγαν με προσοχή τη γιαγιά τους. 

-Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή καταγόταν από τα Μάγδαλα της Γαλιλαίας και όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό έγινε πιστή και αφοσιωμένη μαθήτριά του. Ο φιλάγαθος και φιλεύσπλαχνος Κύριος την θεράπευσε και την ελευθέρωσε από επτά δαιμόνια. Κι αυτή τα άφησε όλα, τον ακολούθησε  και τον υπηρέτησε.  Ήταν κοντά στην Σταύρωσή Του, έγινε μυροφόρα είδε την Ανάστασή Του μαζί με την Θεοτόκο. Πήγε πρώτη στον τάφο Του με αρώματα και άγγελοι ντυμένοι στα λευκά της ανήγγειλαν την Ανάστασή Του. 

Μετά την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος συνέχισε να διακονεί την πρώτη Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ.  

-Πόσο θαυμάσια ήταν! Πιστή, αφοσιωμένη, διακόνισσα, μυροφόρος! Είπε η Δροσούλα. 

-Ήταν και Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως του Κυρίου! Πρώτη είπε στους Αποστόλους την ευχάριστη αυτή είδηση. 

Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή ξεκίνησε να πάει στη Ρώμη για να ζητήσει από τον Καίσαρα Τιβέριο να αποδώσει δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο του Ιησού Χριστού. Σ΄ όλον τον δρόμο δίδασκε και κήρυττε την Ανάσταση του Κυρίου. Έγινε Ισαπόστολος και κήρυκας της πίστεως!  

Μετά πήγε στην Έφεσο, κοντά στον Ιωάννη τον Θεολόγο κι εκεί πέθανε και ενταφιάστηκε σ’ ένα σπήλαιο από τον αγαπημένο μαθητή του Χριστού. 

Μεγάλη η χάρη της που γιορτάζει σήμερα! Μακάρι όλοι μας να έχουμε την αφοσίωση και την πίστη της! 

   -Αμήν! Είπε ο Ραφαήλ και αγκάλιασε την γιαγιούλα του... 

Σταυρούλα Δημιτριάδη, δασκάλα


Υ.Γ. Στη φωτογραφία: Το άφθαρτο χέρι της Αγίαςείναι με όλο του το δέρμα και τους τένοντες. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και… ευωδιάζει. Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η  θεωρείται και δεύτερος κτήτορας της Σιμωνόπετρας.

https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/aftharto-cheri-tis-agias-marias-tis-magdalinis-me-to-derma-kai-tous-tenontes-foto/



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου