menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

"Η Παναγία μας είναι η Μητέρα του Θεού και μητέρα όλων μας!" (Για τους μικρούς μας φίλους)

Πηγή της φωτογραφίας: Από το αρχείο του π. Θεοδώρου: "Τρικκεριώτισσα γιαγιά".


Η γιαγιά θυμιάτισε  τα εικονίσματα, το σπίτι και στάθηκε στην εικόνα της Παναγίας με το καντήλι της πάντα να είναι αναμμένο. Σήκωσε τα χέρια της ικετευτικά και την παρακάλεσε να σκεπάζει όλο τον κόσμο και μαζί με τους Ταξιάρχες, τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, τους Αποστόλους και όλους τους Αγίους να τρέξουν κοντά σε όποιον έχει ανάγκη. Σ΄ αυτούς που βρίσκονται στα νοσοκομεία, στο κρεβάτι του πόνου και σε κάθε πλάσμα του Θεού που υποφέρει. Να γιατρέψει το σώμα και την ψυχή τους.  

-Παναγία μου τρέξε και βοήθησε αυτούς που κινδυνεύουν! Σταμάτησε αυτούς που θέλουν κάνουν κακό! 

- Σταμάτησε όσους θέλουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους! Σπεύσε Παναγία μου! Λέει η γιαγιά και  τα ματάκια της θαμπώνουν και γίνονται λιμνούλες … Λες και χωρούν εκεί όλες οι έγνοιες του κόσμου. 

Η Παναγία μας η Μεγαλόχαρη! Η Κυρία Θεοτόκος! Η Βασίλισσα του ουρανού και της γης! 

-Γιαγιά, σ΄ ακούω πολλές φορές να μιλάς στην Παναγίτσα μας! Είπε η Δροσούλα και στάθηκε δίπλα της. 

- Δροσούλα μου η Παναγία μας είναι η Μητέρα του Θεού και μητέρα όλων μας! Από μικρό παιδί σ’ αυτήν κατέφευγα και πάντα με άκουγε. Κι αργότερα όταν έκανα οικογένεια στις χαρές  και στις λύπες της ζωής  ήταν κοντά μου. Μοναδικό καταφύγιο και ελπίδα μου! 

Σ΄ αυτήν προσευχόμουν να φροντίσει τα παιδιά μου και τώρα προσεύχομαι για σας τα εγγόνια μου. Πόση ανακούφιση μου δίνει η γλυκιά και θεία της μορφή!  

-Γιαγιά, είναι αλήθεια ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας; 

-Ναι, ο Δεκαπενταύγουστος είναι το Πάσχα του καλοκαιριού. Γιορτάζουμε την Κοίμηση της Παναγίας μας. Άγγελος Κυρίου την πληροφόρησε τρεις ημέρες πριν την κοίμησή της  και άρχισε να προετοιμάζεται. Προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών και έδωσε τα υπάρχοντά της σε δυο γειτόνισσες χήρες. Επειδή την ημέρα της Κοίμησής της δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα μία νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της εκτός από τον Απόστολο Θωμά. Όταν μετά από τρεις ημέρες πήγε στον τάφο της, στον κήπο της Γεθσημανής, ο Απόστολος Θωμάς ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος  ώστε να προσκυνήσει κι αυτός το Σώμα της Θεοτόκου και βρήκε μόνο τα εντάφια. Η Παναγία μας αναστήθηκε σωματικά και αναλήφθηκε στους ουρανούς!  


-Σήμερα γιαγιά είναι η τελευταία παράκληση; ρώτησε η Δροσούλα. 

-Ναι αλλά την Παναγία μας, πρέπει να την τιμούμε συνέχεια, όλο τον χρόνο. Να διαβάζουμε τους χαιρετισμούς και την παράκλησή της κάθε μέρα αν μπορούμε! Και το κυριότερο να προσπαθούμε έστω και λίγο να της μοιάσουμε! 

-Μας αγαπάει πολύ γιαγιά;  

-Αν μας αγαπάει; Αγκαλιάζει όλο τον κόσμο, πονάει και σπλαχνίζεται όλα τα πλάσματα του Υιού της, μεσιτεύει για εμάς και επιθυμεί να κερδίσουμε όλοι μας την Ουράνια Βασιλεία. Αυτό εύχεται ολόψυχα! 

-Τώρα γιαγιά καταλαβαίνω γιατί πάντα  λες “Στην ευχή της Παναγίας”! Είναι η καλύτερη ευχή! 


Σταυρούλα Δημητριάδη, δασκάλα

  

 



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου