menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Εσπερινός στο εκκλησάκι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου

Προ ετών, μια ομάδα ανδρών του Λιμενικού Σώματος -από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου- κινδύνευσαν να ναυαγήσουν κατά την ώρα μιας αποστολής τους. 

Οι διασωθέντες, και με τη βοήθεια των άλλων συναδέλφων τους, έκτισαν ένα εκκλησάκι -πλησίον της κεντρικής εισόδου του Κ.Λ. Βόλου- εις ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Άγιο Νικόλαο που τους διέσωσε από βέβαιο θάνατο. 

Κάθε χρόνο, την 19η Μαΐου, τιμούν ιδιαιτέρως τον άγιο επ' ευκαιρία του εορτασμού της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του από τα Μύρα της Λυκίας στην Ιταλία.

Εφέτος, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Πρωτοπρ. Θεόδωρο Μπατάκα, πνευματικό συμπαραστάτη των εργαζομένων στο Κ.Λ.Βόλου και στις λοιπές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής  Ακτοφυλακής της περιοχής μας.

Στον εσπερινό έψαλλαν: ο κ. Γεώργιος Σιώκος, πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πορταριάς,  ο κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος, Πλωτάρχης του Λ.Σ.Ε.Α. (ε.α.) και Αντιπρόεδρος του "Ε", ο κ. Δημήτριος Γάτος, Εκκλησιαστικός Επίτροπος του Μητροπολιτικού μας Ναού και διακόνησε ο κ. Κων/νος Γανωτής τέως Λιμενάρχης Βόλου. 

Μετά την απόλυση της Ακολουθίας διανεμήθηκε σ' όλους τους παριστάμενους το βιβλίο: "ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΧΑΡΙΤΟΣ", ως προσφορά του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".

Προς τιμήν των λιμενικών μεταφέρθηκε επισήμως και το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου που είναι αποθησαυρισμένο στον Μητροπολιτικό μας Ναό. 







▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου