menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η 6η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο, αφιερωμένη στο Καστελόριζο

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «αλλοίμονο σ’ αυτόν που θα θελήσει να αμφισβητήσει έστω και μια σπιθαμή της πατρίδας μας»


          Άνοιξε, την Κυριακή 19/6, η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδος 2022, ενός παλαιού θεσμού, που μετά από πολυχρόνιο διάστημα αναστολής, αναζωογονήθηκε, τα τελευταία χρόνια, χάρη στις προσπάθειες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και της Τοπικής μας Εκκλησίας, διά του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός». Η Φετινή Ναυτική Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο ακριτικό Καστελόριζο και οι εκδηλώσεις της θα πραγματοποιούνται, ως επί το πλείστον, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

          Το βράδυ της Κυριακής 19/6 τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των εκδηλώσεων από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτας Μακρή, του Υφυπουργού παρά τω Προθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Κώστα Μαραβέγια, Αθανασίου Λιούπη, Κατερίνας Παπανάτσιου, του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Β. κ. Σωκράτη Αναγνώστου, του Προέδρου του Συλλόγου των απανταχού Καστελοριζίων κ. Βασιλείου Νικολαρά, των επικεφαλής των Λιμενικών, Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

          Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αποκάλεσε την Ναυτική Εβδομάδα «θεσμό μνήμης, γιατί κάθε χρονιά την αφιερώνουμε στην ιστορία μας και στα γεγονότα της και φέτος στις αλησμόνητες πατρίδες. Είναι μια γιορτή της θάλασσας και θέλουμε να γιορτάσουμε την αρχή του Καλοκαιριού μαζί της, για να είναι ευλογημένο και χαρούμενο. Είναι μια γιορτή συνεργασίας πλήθους φορέων του τόπου μας, που όλοι μαζί συνέβαλαν για να πραγματοποιήσουμε και φέτος την Ναυτική Εβδομάδα».

          Η φετινή Ναυτική Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο Καστελόριζο. «Θέλουμε να είναι αφιέρωμα ειρήνης», επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, «για την οποία προσευχόμαστε διαρκώς. Η θάλασσα πρέπει πάντα να ενώνει και ουδέποτε να διχάζει. Η θάλασσα γέννησε πολιτισμό... Θέλουμε το Καστελόριζο να είναι το νησί της ειρήνης. Με την γιορτή αυτή αναπτερώνουμε το ηθικό μας και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, αλλοίμονο σ’ αυτόν που θα θελήσει να αμφισβητήσει ή να διεκδικήσει έστω και μια σπιθαμή της πατρίδας μας. Λέμε ΟΧΙ και διατρανώνουμε την αγάπη στην Πατρίδα μας, που εδράζεται στην ιστορία και στην παράδοσή μας. Είναι μια γιορτή που αφιερώνουμε πάντα στους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που δίνουν σήμερα μια μεγάλη ανθρωπιστική μάχη, για την διάσωση ανθρώπων και κανείς δεν πρέπει να δυσφημεί τον αγώνα τους». Με τα λόγια αυτά ο Σεβασμιώτατος κήρυξε την έναρξη της 6ης Ναυτικής Εβδομάδος στον Βόλο.

          Ακολούθησε συναυλία της Φιλαρμονικής και Χορωδίας της Νεανικής Συντροφιάς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, υπό τον τίτλο «Ιερές Μνήμες», υπό την δ/νση του Αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη.

 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου