menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Νέοι άστεγοι εμφανίστηκαν...

Με θλίψη διαπιστώνουμε (για μια ακόμη φορά) πως συνεχίζεται η εμφάνιση νέων αστέγων συνανθρώπων μας στο Βόλο.  

Οι περισσότεροι  είναι νέοι στην ηλικία -κυρίως άνδρες- με ποικίλα προβλήματα υγείας. Μερικοί ζουν μόνοι χωρίς εργασία και στέγη (επι πολλά χρόνια) και άλλοι έχουν μάθει σ' αυτόν τον τρόπο ζωής και ... βολεύονται μ' όποιον τρόπο μπορούν. 

Εκείνο που πρέπει να υπογραμμιστεί -ιδιαιτέρως- είναι πως τα ψυχολογικά τους προβλήματα δυσκολεύουν τη ζωή των ιδίων και των οικείων τους, αν, βέβαια, υπάρχουν. Η συνεννόηση μαζί τους δεν είναι πάντοτε δεδομένη. 

Τα βράδια βρίσκουν καταφύγιο σε παγκάκια, σε κλειστές καφετέριες, στην πλατεία Ελευθερίας, σε παλαιά κτίσματα του παλαιού Τελωνίου κ.α. Βέβαια, τώρα που είναι περίοδος Καλοκαιριού δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα στο να κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους. Το χειμώνα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. 

Ο "Εσταυρωμένος", προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να τους βοηθήσει.  Κάποιους τους φιλοξενεί, τους προσφέρει είδη ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, οικονομικό βοήθημα κ.α. με σκοπό τη στήριξή τους. Επίσης, δημιουργεί κάποιες συνθήκες στις δομές του για να  κάνουν μερικά μεροκάματα, αλλά και παρακαλεί γνωστούς εργολάβους να τους συμπεριλάβουν στο εργατικό τους δυναμικό. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν θέλουν να εργαστούν-κουραστούν και προτιμούν να περιμένουν με τις ώρες στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού για να λάβουν το μεσημεριανό τους φαγητό από το "ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ".

Το θέμα: "ΑΣΤΕΓΟΙ" είναι πολύπλοκο και δύσκολο. Απ' όπου κι αν το αγγίξεις σε πονά. Μακάρι οι κρατικές υπηρεσίες να το αντιμετωπίσουν αξιολογώντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου