menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Ανακαίνιση των χώρων κράτησης του Αστυν. Τμήματος Αλμυρού

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε (προ ημερών) η ανακαίνιση των κρατητηρίων του  Τμήματος αυτού. 

Την όλη διαδικασία, αλλά  και την χρηματοδότηση όλων των εργασιών,  ανέλαβε πλήρως ο "Ε". Πρόκειται για μια ακόμη δράση του Συλλόγου, η οποία έχει επαναληφθεί πολλές φορές και στο παρελθόν. 

Τα κρατητήρια είναι χώροι, όπου  ... "φιλοξενούνται" καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας, οι οποίοι παραμένουν φρουρούμενοι για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναμένοντας με αγωνία: άλλοι την απέλασή τους από τη χώρα, άλλοι την μεταγωγή τους σε κάποια φυλακή και άλλοι την εκδίκαση της υπόθεσής τους κ.λ.π.

Δυστυχώς, αυτοί οι χώροι εγκλεισμού δεν είναι πάντοτε καθαροί και ευπρεπισμένοι, διότι οι ίδιοι οι κρατούμενοι καταστρέφουν τα πάντα (τοίχους, στρώματα, κουβέρτες, κ.α.)  εκδικούμενοι, κατά κάποιον τρόπο, την ελεύθερη κοινωνία που τους...  "έφερε σ' αυτή τη θέση".

Ο "Εσταυρωμένος", προσφέρει (και στους χώρους αυτούς), όλα τα αναγκαία είδη που χρειάζεται ένας άνθρωπος, όπως καινούργια στρώματα, κουβέρτες, είδη ατομικής καθαριότητος, βιβλία, φάρμακα, ενδύματα και υποδήματα κ.α.

Όντως, 
όσο κι αν πέσει χαμηλά ένας άνθρωπος, ΔΕΝ παύει να είναι άνθρωπος. 
Και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας!!! Αυτό υπογραμμίζει η πίστη μας στο Χριστό
και κηρύττει η Εκκλησία μας.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου