menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Οδηγίες προς τους... επιβάτες

Σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να κάνω τον περίπατό μου στο "κοδρόνι", στην παραλία του Βόλου. 

Εκείνη την ώρα έβγαινε από το λιμάνι ένα μεγάλο επιβατικό πλοίο που είχε βάλει πλώρη για την έξοδο του Παγασητικού κόλπου και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.  

Κάποια στιγμή, ακούστηκε στα μεγάφωνα του πλοίου η φωνή του εκφωνητή, που καλούσε τους επιβάτες να παρακολουθήσουν στις οθόνες των τηλεοράσεων τις οδηγίες για τη διάσωση των επιβατών σε ώρα δύσκολη και έκτακτη. 

Αυτό το στιγμιότυπο μου έφερε στο νου κάποιες θύμησες.

Στο παρελθόν, είχα ταξιδεύσει κι εγώ μ' αυτό το πλοίο. 

Την ώρα που στις οθόνες παρουσιάζονταν οι οδηγίες προς τους επιβάτες, έβλεπα τους συνταξιδιώτες μου να μην έχουν διάθεση να παρακολουθήσουν τις πιο σημαντικές οδηγίες για τη ζωή τους . 

Άλλοι ασχολούνταν με το κινητό τηλέφωνο, κάποιοι συνομιλούσαν, μερικοί έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια, άλλοι διάβαζαν εφημερίδα ή κάποιο βιβλίο, πολλοί είχαν ακουστικά στ' αυτιά τους και άκουγαν μουσική κ.α.

Στη θάλασσα όλα μπορούν να συμβούν: ακινητοποίηση του σκάφους λόγω βλάβης των μηχανών του, πρόσκρουση με άλλο διερχόμενο πλοίο ή με στεριά, μεγάλη φουρτούνα, ναυάγιο και τόσα άλλα. 

Οι οδηγίες ενημερώνουν λεπτομερώς τους επιβάτες για τις αναγκαίες κινήσεις τους και την συμπεριφορά τους την έκτακτη ώρα (που είναι η θέση των σωσίβιων, οι τόποι συγκέντρωσης των επιβατών, πως θα επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους κ.α.).

Δυστυχώς ελάχιστοι ενημερώνονται
* * * *
ΣΧΟΛΙΟ:
Κάπως έτσι συμβαίνει και με το σκάφος της Εκκλησίας μας, το οποίο έχει εντός του τους πιστούς χριστιανούς και πλέει στο φουρτουνιασμένο πέλαγος αυτής τη ζωής, με κατεύθυνση τη Βασιλεία των Ουρανών. Και η Εκκλησία -δια των ποιμένων της- ενημερώνει και κάνει τα πάντα για τη σωτηρία των παιδιών της. Φανερώνει το θέλημα του Θεού, τις θείες εντολές του, και δίνει οδηγίες για το πως να πορεύονται, για να μη βρεθούν ναυαγοί λόγω των αμαρτιών μέσα στο φουρτουνιασμένο πέλαγος. 

Ας αναρωτηθούμε:
- Εμείς προσέχουμε τις οδηγίες της Εκκλησίας μας;
- Υπακούμε στους ποιμένες μας;
- Γνωρίζουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού;
- Έχουμε διάθεση να μάθουμε το πως θα πορευτούμε με ασφάλεια; 
- Έχουμε πόθο σωτηρίας; 
- Γνωρίζουμε το πως θα πρέπει να ενεργήσουμε σε διάφορες περιπτώσεις; 

"ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ"


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου