menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Τα αγριολούλουδα και η... φωνή τους!!!

Όσοι βαδίζουμε στα μονοπάτια του δάσους ή κάποιου αγρού, χαιρόμαστε με τη θέα των αγριολούλουδων που δε φύτεψε και δεν πότισε το ανθρώπινο χέρι, αλλά τα φροντίζει ο Δημιουργός. 

- "Θεέ μου, τι ομορφιά, τί χρώματα, τι σχέδια, τι ευωδία!!! 

- Τι δημιούργησες, Κύριε, για μας τους αγνώμονες που ξεχνάμε τις ευεργεσίες και τις δωρεές Σου. 

- Προσπερνούμε τα υπέροχα δημιουργήματά Σου χωρίς ο νους μας έλθει κοντά Σου, για να Σου πούμε: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΚΥΡΙΕ..."

- Όλα φωνάζουν, με τη δική τους φωνούλα, για την ύπαρξή Σου, Δημιουργέ όλου του κόσμου. 

Δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουμε "κουφαθεί" και δεν ακούμε τη φωνούλα τους. Ο νους μας τρέχει στις μέριμνες και στις κοσμικές υποθέσεις και χάνουμε τις όμορφες στιγμές που μας προσφέρει η επαφή με τη φύση. 

Οι θεοφόροι πατέρες μάς προτείνουν να βαδίζουμε μέσα στα δάση, κοντά στη θάλασσα, στις λίμνες και τα ποτάμια, για να ακούμε τα μηνύματα που μας προσφέρει ολόκληρη η φύση. Να μάθουμε και τα παιδιά μας να αγαπούν και να προστατεύουν τη φύση που ΔΩΡΟ του Παναγάθου Θεού. 

Ας αφήσουμε το βλέμμα μας ν' αγκαλιάσει τα λουλούδια κι ας σκεφτούμε πως εντός τους υπάρχουν: υπέροχα χρώματα, ποικίλη ευωδία, τέλεια σχέδια, απλά και πολύπλοκα σχήματα και τόσα άλλα στοιχεία, που δεν προήλθαν από το εργαστήριο κάποιου επιστήμονα, αλλά από την αγάπη και την Πρόνοια του Θεού. 

Τότε, ας αναφωνήσουμε μέσα από την ψυχή μας:
"ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ"




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου