menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Άρχισαν να εμφανίζονται στο Βόλο και νέοι άστεγοι.

Η φωτογραφία είναι πρόσφατη (27/12/2023)
"Και αυτός ο αδελφός μας 
έχει το δικαίωμα και την ανάγκη, ως πλάσμα του Θεού, 
να κοιμάται σ' ένα κρεβάτι και κάτω από μια σκεπή!!
Ποιος θα του τη δώσει: 
** * 

Δυστυχώς, άρχισαν να εμφανίζονται στην πόλη μας και νέοι άστεγοι, κυρίως νέοι στην ηλικία. 

Τους βλέπουμε να κοιμούνται (κατά γης) στον νάρθηκα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της περιοχής μας. 

Το πιο θλιβερό είναι η αστεγία ολόκληρων οικογενειών, που προσωρινά φιλοξενούνται σε κάποιες δομές ή σε συγγενικά πρόσωπα, αλλά πιέζονται να φύγουν από τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας τους.

Η τοπική μας Εκκλησία, δια του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", του "ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ", των ενοριακών  Φιλόπτωχων Ταμείων και των εκκλησιαστικών εστιατορίων (ΣΠΙΤΙΑ ΓΑΛΗΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ), τους προσφέρει καθημερινά: ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα μικρό οικονομικό βοήθημα, κλινοσκεπάσματα, ενδύματα, υποδήματα, είδη ατομικής καθαριότητας κ.α. 

Εκείνο που ζητούν από τους συνεργάτες του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" είναι: ένα ζεστό μπουφάν, ένα μικρό χώρο φιλοξενίας, έναν υπνόσακο, για να μην κρυώνουν τις κρύες νύκτες του χειμώνα, έναν καλό ακροατή των προβλημάτων τους κ.α.

Μερικοί απ' αυτούς αποφυλακίστηκαν μετά από πολυετή φυλάκιση και βρήκαν κλειστές τις πόρτες των οικείων και φίλων τους, άλλοι είναι ψυχιατρικά ασθενείς με πολλά προβλήματα κ.λ.π..  

Όλοι ζητούν μια εργασία για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Οι περισσότεροι απελπίζονται, διότι κανείς δεν τους δίνει κανείς σημασία... 

Ευτυχώς, που οι άνθρωποι του "Ε" τους καλοδέχονται στο Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων (Κ. Καρτάλη 152), ακούνε τα προβλήματά τους και τους βοηθούν στα πρώτα βήματά τους σε μια κοινωνία που πολλές φορές τους βλέπει ρατσιστικά. 

Ο "Ε" φιλοξενεί καθημερινά ΕΠΤΑ (7) άστεγους 
και άπορους συνανθρώπους μας.
 ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!

Την ευθύνη της πρόνοιας και αυτών των αδελφών μας
την έχει η Ελληνική Πολιτεία και οι κοινωνικές της υπηρεσίες.
Η Εκκλησία βοηθά επικουρικά και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρόνοια του κράτους. 

π. Θεόδωρος Μπατακας

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου