menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Γιορτές στα σχολεία, προς τιμήν της Γέννησης του Θεανθρώπου Κυρίου μας....

ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ...
Όσο περνούν τα χρόνια και το κοσμικό και άθρησκο πνεύμα εισχωρεί στη ζωή των ανθρώπων,  παρατηρούμε πως τίποτε δεν είναι δεδομένο.  Παλιότερα, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, και στις τρεις  βαθμίδες της εκπαίδευσης, ετοίμαζαν με κόπο και πραγματοποιούσαν όμορφες και διδακτικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, εντός και εκτός των σχολικών συγκροτημάτων των σχολείων.

Ο κύριος σκοπός των εκπαιδευτικών ήταν:
  •  Να μεταδώσουν το μήνυμα των Χριστουγέννων στους μαθητές τους, ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις, στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δένδρο, δημιουργώντας μια φάτνη, απαγγέλοντας εορταστικά ποιήματα και τραγουδώντας ΟΛΟΙ μαζί τα κάλαντα.
  • Έδιναν την ευκαιρία σ' όλους τους μαθητές να βρεθούν στον ίδιο χώρο,  για να γιορτάσουν ΟΛΟΙ μαζί με απλότητα το χαρμόσυνο γεγονός, την ενανθρώπιση του Χριστού, του Κυρίου και Θεού μας. 
  • Καλούσαν τους γονείς των μαθητών, για να καμαρώσουν τα παιδιά τους, αλλά και για να γευτούν τους κόπους των  δασκάλων τους, που εκτός από τη γνώση, που απευθύνεται στους εγκεφάλους,  προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μεταφέρουν χριστιανικά μηνύματα προς δόξα Θεού και ωφέλεια των μαθητών τους. 
ΣΗΜΕΡΑ.
Βεβαίως, σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές... δυσκολίες και δεν μπορεί να συνεχιστεί η παλαιά παράδοση. Ευτυχώς, υπάρχουν και γονείς και εκπαιδευτικοί,  που θέλουν τα σχολεία να μεταδίδουν χριστιανικά μηνύματα στα παιδιά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες: εκκλησιασμού, ελεημοσύνης, χριστιανικής ενημέρωσης για θέματα που θα τους απασχολήσουν αύριο.  Δυστυχώς, αυτές οι φωνές, δεν μπορούν να ακουστούν και πολύ περισσότερο να πείσουν τους άλλους που αντιδρούν.

Καλοί μας γονείς και ευλογημένοι εκπαιδευτικοί. 

Ασφαλώς, γνωρίζετε πως τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία δική σας και δική μας. Ανήκουν στο Θεό και όλοι εμείς -δάσκαλοι και γονείς- είμαστε διάκονοι των παιδιών. Μη διστάζετε να κάνετε το χρέος σας απέναντι στα παιδιά μας, που ζουν μέσα σ' έναν αλλοτριωμένο  κόσμο.  Ας τους διδάξουμε την αγάπη για το Θεό και τον συνάνθρωπο. Όχι μόνο από την έδρα, αλλά δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες εντός και εκτός του σχολείου. Αυτό το ρόλο θα παίξει και μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Τα λόγια σας και τα λόγια μας κάποτε θα τα ξεχάσουν. Όμως, τα βιώματα που αποκτούν στο σχολείο και στο σπίτι δεν λησμονούνται ΠΟΤΕ, διότι λειτουργούν ως πύρινη σφραγίδα στις παιδικές ψυχές. 

Ο Θεάνθρωπος Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, που σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τη Γέννησή Του, να σας δίνει δύναμη, κουράγιο, φωτισμό και διάκριση, για να φέρετε εις πέρας το δύσκολο, επίπονο  και θεάρεστο διακόνημά σας: του γονιού και του δασκάλου. 

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

..............................................................................
Πηγή φωτογραφιών: https://imgre.gr/


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου