menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

"Ξέρετε τι λένε για σας; ..." (Ένας οργισμένος επισκέπτης του ΚΕ.Δ.Α.Β.)

Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) δέχεται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες. Άλλοι για να λάβουν τα αναγκαία,  για την οικογένειά τους, και άλλοι για να προσφέρουν κάποια σακούλα με διάφορα ενδύματα κ.α. Οι άποροι συνάνθρωποί μας εισέρχονται στην αίθουσα-έκθεση με τη σειρά προτεραιότητας υπακούοντας στους κανονισμούς λειτουργίας της κοινωνικής δομής της τοπικής μας  Εκκλησίας, που λειτουργεί με ευθύνη του Δ.Σ του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". Το ίδιο συμβαίνει και μ' εκείνους που έρχονται να προσφέρουν διάφορα είδη.

Βεβαίως, κάποιοι, ευτυχώς ολίγοι, οργίζονται και εκφράζουν την αντιπάθειά τους με σκληρά λόγια κατά των εθελοντών του "Ε" που ακολουθούν τις εντολές των υπευθύνων. Κάποιοι θυμώνουν, διότι δεν τους επιτρέπουμε να πάρουν πάρα πολλά είδη, τα οποία.... ίσως τα πουλήσουν σε κάποια λαϊκή αγορά ή σε κάποιους επιτήδειους που τα αγοράζουν για να τα διαθέσουν υπέρ της .... τσέπης τους. Αυτούς τους αποκλείουμε, διότι είναι επαγγελματίες. Αυτοί οι κύριοι μας κατηγορούν για ρατσισμό και εκμετάλλευση των προσφορών των συμπολιτών μας. Αυτό είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σ' εκείνους που τους διακονούν ανιδιοτελώς.

Κάποιοι συμπολίτες μας, που έρχονται στο ΚΕ.Δ.Α.Β. για να παραδώσουν διάφορα είδη -που οι ίδιοι επέλεξαν χωρίς να μας ρωτήσουν- θυμώνουν όταν οι συνεργάτες μας αρνούνται να παραλάβουν είδη που δεν τα χρειάζεται η κοινωνική μας δομή. Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό διάλογο για να γίνει πιο κατανοητή η δυσκολία που βιώνουμε. 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ μ' έναν επισκέπτη του ΚΕ.Δ.Α.Β

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ: 
- Μας συγχωρείτε, αλλ' έχουμε εντολή να μην δεχτούμε τα είδη που έχετε στη σακούλα σας. Έχουμε...  "πνιγεί" από γυναικεία ρούχα κ.α. Δεν έχουμε χώρους αποθήκευσης και αδυνατούμε να τα διαχειριστούμε. 
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ: 
- Κι εγώ τι θα τα κάνω;
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ:
- Αυτό είναι δικό σας θέμα. Αν δεν τα χρειάζεστε μπορείτε να τα βάλλετε σε κάδο ανακύκλωσης.
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ:
- Δεν είναι σωστό που δεν δέχεστε την προσφορά μας.
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ:
- Σας εξήγησα πως οι άνθρωποι δεν ζητούν κουστούμια, παλτά κ.α. Ζητούν ζεστά μπουφάν, μπλούζες, παπούτσια ΑΝΔΡΙΚΑ  κ.α. Αν έχετε αυτά τα είδη θα σας ευγνωμονούμε.
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
- Καλά κάνουν κάποιοι και σας κατηγορούν. Ξέρετε τι λένε για σας; 

Κι έτσι, ο καλός κύριος ή η κυρία, απομακρύνονται μουρμουρίζοντας και λέγοντας διάφορα... κολακευτικά λόγια...

Θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο το θέμα: 
Πρώτα τηλεφωνώ στο ΚΕ.Δ.Α.Β (2421310021), 
ενημερώνω τους συνεργάτες του "Ε", σχετικά με το τι έχω να προσφέρω 
και στη συνέχεια επισκέπτομαι τη δομή (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) 
για να προσφέρω αυτά που έχουν ανάγκη οι άποροι αδελφοί μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

***

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 
Γωνιές του ΚΕ.Δ.Α.Β., όπου αποθηκεύονται οι προσφορές των συμπολιτών μας, αφού ταξινομηθούν από τους εθελοντές - συνεργάτες του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου