menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Όταν μας ... ομιλεί ένα ταπεινό προσκυνητάρι του δρόμου.


Ήταν νύκτα...

Βάδιζα με γοργό βήμα σε κάποιον σκοτεινό δρόμο της πόλης μας.

Ήμουν μελαγχολικός...
 
... σκεπτόμενος την άσχημη εσωτερική κατάσταση που επικρατεί στην Πατρίδα μας.

Και αυτό, γιατί τον τελευταίο καιρό, κάποιοι άρχοντες του λαού, που ορκίστηκαν να διαφυλάττουν και να σέβονται  το Ελληνικό Σύνταγμα -που έχει συνταχθεί: "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοούσιου και αδιαιρέτου Τριάδος"- και τους νόμους, θέλουν να νομοθετήσουν εις βάρος της παραδοσιακής και ευλογημένης ελληνικής οικογένειας. 

Η Εκκλησία, η Μητέρα του γένους μας, προσπαθεί να τους πείσει πως "αυτές οι κινήσεις τους και τα νομοθετήματά τους, είναι αντίθετα με το Ευαγγέλιο και τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις του λαού μας και δεν πρέπει να το τολμήσουν".

Δυστυχώς, εκείνο που μπορεί να κάνει, η Εκκλησία, είναι να πείσει τους νομοθέτες να μην τολμήσουν να πράξουν αυτό που έχουν αναγγείλει και να ενημερώσουν τον ορθόδοξο λαό μας να παραμείνει πιστός στα ιδανικά και την πίστη του γένους μας.

Σκεπτόμενος όλα αυτά, έκανα μια στάση και παρατηρούσα για λίγη ώρα αυτό το απλό και απέριττο προσκυνητάρι εντός του οποίου υπήρχε μια εικόνα του Χριστού και της Παναγιάς μας και ένα μικρό ακοίμητο καντηλάκι...

Συγκινήθηκα πάρα πολύ...

Κάποιοι γείτονες, είχαν τη διακονία να το ανάβουν καθημερινά, για να φωτίζει -έστω και λίγο- με το αμυδρό του φως τον σκοτεινό δρόμο.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας περνούσαν καθημερινά πλάι του. 

Άλλοι έκαναν τον σταυρό και την προσευχή τους και άλλοι βάδιζαν πλάι του αδιαφορώντας για την διδακτική παρουσία του. 

 "Θεέ μου, 
Μπορεί να ζούμε μέσα στο μισοσκόταδο της αμαρτίας, αλλά υπάρχουν και οι δικοί Σου πιστοί που μέσα τους καίει άσβεστη η φλόγα της πίστεως και της υπακοής τους σε Σένα.  Όσο κι αν προσπαθούν οι άνθρωποι της ασέβειας να σβήσουν αυτό το εσωτερικό φως, μέσα από τη ψυχή των χριστιανών, δεν θα μπορέσουν, διότι Εσύ είσαι το αληθινό Φως που θα μας φωτίζει και θα μας ενισχύει ".

Αυτά μου... είπε το μικρό αλλά φωτεινό προσκυνητάρι και συνέχισα το δρόμο μου...
π. Υάκινθος 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου