menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

"Θεέ μου, κάποιοι παρουσιάζουν τα Ιερά Κείμενα της Γραφής ως... επικίνδυνα, για να δικαιολογήσουν τις ανόητες απόψεις τους!!"

Σήμερα το μεσημέρι (22/01/2025), σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, με τίτλο: Fay's time, μια ομάδα συνεργατών της εκπομπής αυτής συνομιλούσε μ' έναν άθεο συγγραφέα για το γνωστό θέμα: "ο  γάμος των ομόφυλων ζευγαριών". Δεν θυμάμαι το όνομά του.

Δηλητήριο έβγαινε από τα χείλη του, όταν αναφερότανε  στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τους εκπροσώπους της!!! Ειλικρινά, φίλοι μου, τρόμαξα για το  θράσος, την επιθετικότητα, αλλά και την άγνοιά του για τα θέματα ορθοδόξου πίστεως και ορθοπραξίας. 

Κι ενώ είχε παχυλή εκκλησιαστική άγνοια, τολμούσε να μιλά και να κρίνει τους ποιμένες  της Εκκλησίας μας, αλλά και τα Ιερά Κείμενα της Αγίας Γραφής, τα οποία χαρακτήριζε και ως επικίνδυνα για τον σύγχρονο Έλληνα. 

Αφιέρωσα λίγα λεπτά της ώρας για να τον ακούσω. Στη συνέχεια έκλεισα την τηλεόραση. Κλωτσούσε η ψυχή μου όταν τον άκουγα να... διδάσκει τους τηλεθεατές... Εκείνη την ώρα σκέφτηκα του νέους μας, που ακούνε καθημερινά τέτοιες ακρότητες και βλασφημίες, όπως: σε κάποια σχολεία, στις συντροφιές τους, στα στέκια τους, στις καφετέριες και όπου αλλού κινούνται. 

Αυτά τα παιδιά  δεν τα μεγαλώσαμε "εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου", δεν τα οδηγήσαμε στα κατηχητικά σχολεία της Εκκλησίας μας, δεν γεύτηκαν την αγάπη των πνευματικών πατέρων, δεν τους αφιερώσαμε χρόνο για να μάθουν για το Χριστό, την πίστη και τη ζωή της Εκκλησίας. Όλ' αυτά τα παιδιά, γίνονται τελικά εύκολη λεία τέτοιων ιδεολογιών, διότι δεν έχουν πνευματικές αντιστάσεις και γνώση Θεού.

Αυτές τις μέρες, έχουμε θορυβηθεί για την παραβατικότητα και την βία που εκφράζουν κάποια από τα Ελληνόπουλα. Ειδικοί και μη, ψάχνουν να βρουν την αιτία που οδηγεί τους νέους μας να γίνονται ατίθασοι, βίαιοι, ανυπάκουοι, μέχρι και...  δολοφόνοι!!! 

Κι όμως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως τελικά εκείνο που φταίει είναι: η απουσία της Χάριτος του Θεού από τις ψυχές των ανθρώπων, όλων των ηλικιών.  Αν δώσουμε στα παιδιά μας ΧΡΙΣΤΟ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ, τότε όλα θ αλλάξουν. 

Τελικά, σκέπτομαι πως έφθασε ο καιρός  
να ξεχωρίσουν οι πραγματικοί χριστιανοί από τους παραδοσιακά θρησκευόμενους. 
Μακάρι, η πατρίδα μας να παραμείνει αλώβητη μπροστά σ' αυτές 
τις αρνητικότατες προκλήσεις που δέχεται ο χειμαζόμενος λαός μας. 

π. Υάκινθος

****************************
ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: 1. https://www.kathimerini.gr/ και 2. https://www.protothema.gr/



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου