menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

"Στη μικρή πλατεία... άνθρωποι του κόσμου..."

Αυτή η εικόνα είναι πολύ συνηθισμένη στο κέντρο του Βόλου. Οι άνθρωποι αυτοί, με ψυχασθένειες και διάφορα πάθη, όπως ο αλκοολισμός, η επαιτεία και τα ναρκωτικά, τριγυρίζουν στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Σκοπός τους είναι να συγκεντρώνουν χρήματα από τους περαστικούς -τους οποίους πιέζουν- για να πάρουν τη δόση τους (ναρκωτικά, αλκοόλ, κάπνισμα και επιλεγμένη...τροφή). 

Συνήθως, γίνονται ενοχλητικοί και προκαλούν τον οίκτο των περαστικών λόγω της εικόνας που παρουσιάζουν με τα σχισμένα και βρώμικα ρούχα τους, τα διαλυμένα υποδήματά τους και τα αιχμηρά λόγια τους. 

Ζητούν φαγητό σε ώρες που δεν λειτουργεί το εκκλησιαστικό εστιατόριο του Ναού και έχουν δικές τους προτιμήσεις (ζητούν σουβλάκια, πίττες κ.α.). 

Σε κάποιους συμπολίτες μας προκαλούν φόβο και για να τους ξεφορτωθούν τους δίνουν λίγα κέρματα. Αν δεν τους ικανοποιήσεις θ' ακούσεις "τα εξ' αμάξης". 

Επειδή τα περιστατικά αυτά αυξάνουν καθημερινά, ίσως θα πρέπει η κοινωνική πρόνοια του κράτους  να λάβει κάποια μέτρα για τη φροντίδα και αυτών των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη από ειδική περίθαλψη.  Η τοπική μας Εκκλησία τους ντύνει, τους ταΐζει και τους υπομένει καθημερινά, αλλά δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους (ψυχολογικά, ιατροφαρμακευτικά κ.α.). 




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου