menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

"Ο χριστιανικός Θεός,... είναι ένα παραμύθι..."

Όλοι πονέσαμε από τον πρόωρο και φρικτό  θάνατο των πενήντα επτά συνανθρώπων μας, που στην πλειονότητά τους ήταν  νέοι και νέες.
 
Ασφαλώς, περισσότερο υπέφεραν και υποφέρουν οι άμεσοι συγγενείς (πατέρας, μητέρα κ.λ.π.). 

Η Εκκλησία μας στέκεται δίπλα τους με τον παρήγορο λόγο της, την θερμή προσευχή της και προσφέρει παρηγοριά στους θλιμμένους οικείους  τους. 

Σήμερα (28 Φεβρουαρίου), που είναι η επέτειος του φρικτού θανάτου τους και το ετήσιο μνημόσυνό τους, ήχησαν πένθιμα όλες οι καμπάνες των ιερών Ναών, σ' ολόκληρη την Ελλάδα, και κάλεσαν σε προσευχή όλους τους πιστούς.  

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης υπήρξαν πολλές, μαζικές και συγκινητικές. Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει ένα δύσκολο και μακροχρόνιο έργο, για να βρει τους ενόχους αυτής της φοβερής και δολοφονικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Θα περίμενε κανείς, από τους χριστιανούς γονείς και συγγενείς, να συγκρατηθούν και να μη ξεστομίσουν κατάρες προς κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην όλη καταστροφή. Θα περίμενε κανείς να δουν με χριστιανικό μάτι το όλο συγκλονιστικό γεγονός και να παρηγορηθούν από την ορθόδοξη πίστη τους, πως τα παιδιά πού έφυγαν δεν εξαφανίστηκαν. Οι ψυχές τους ζούνε και έχουν ανάγκη των προσευχών τους. Πως κάποια μέρα θα ξανασυναντηθούμε και θα χαρούμε μαζί τους. 

Ασφαλώς, ο άνθρωπος -πάνω στον πόνο του- μπορεί και να παρεκτραπεί. Μπορεί να συντριβεί και να φωνάξει ξεστομίζοντας διάφορα λόγια εναντίον κάποιων υπευθύνων του τραγικού γεγονότος,. Όμως, το να βλασφημήσεις ΔΗΜΟΣΙΩΣ τον Ίδιο το Θεό και να τον υποβιβάσεις, τότε αυτό ξεφεύγει πάρα πολύ και γίνεται αιτία να σκανδαλιστούν εκατομμύρια άνθρωποι. Επίσης, μ' αυτά τα βλάσφημα λόγια ΤΑΡΑΖΟΝΤΑΙ και ΟΙ ΨΥΧΕΣ των αγαπημένων προσώπων μας που βρίσκονται στην άλλη ζωή.

* * * 
Να,  τι ξεστόμισε μπροστά στις κάμερες των τηλεοράσεων ένας πονεμένος πατέρας: "Ο χριστιανικός Θεός, ο ελεήμων και  πολυεύσπλαχνος, είναι ένα ... παραμύθι". Είχε ρεπό την ώρα που γινότανε η  σύγκρουση. Είναι κακούργος και  αιμοσταγής "

* * * 
Αδελφέ μου, 
Προσωπικά δεν σε άκουσα να βλασφημείς, αλλά έτσι μου τα μετέφεραν κάποιοι συγκλονισμένοι αδελφοί. Αυτά που ξεστόμισες την ημέρα της επετείου της μνήμης "των 57 αδικοχαμένων ", είναι βλάσφημα και άδικα κατά του Θεού του ζώντος. Εκείνος, μόνο αγάπη διαθέτει για όλους μας, ακόμη και για τους υβριστές Του. Φαίνεται πως ο πόνος της ψυχής σου περίσσευε και λύγισες. Σε παρακαλώ να μετανοήσεις και να ζητήσεις συγνώμη από τον Κύριο, για τους λόγους που ξεστόμισες την ώρα που σε άκουγε όλο το πανελλήνιο. Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό για σένα και το παιδί σου (που έφυγε από τη ζωή αυτή), να πέσεις στα γόνατα, να ζητήσεις  έλεος από τον Κύριο και για σένα και για το παιδάκι σου. Νοιώθω τον πόνο σου, αλλά ... 
π. Θεόδωρος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου