menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Μεγάλος πόλεμος κατά της Εκκλησίας και της ορθοδόξου πίστεως!!!

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, αλλά και σε άλλες κατανυκτικές περιόδους, ο διάβολος ωρύεται και οδηγεί τους ανθρώπους του σε πόλεμο κατά της πίστεως. Αυτό συμβαίνει και αυτές τις ημέρες. Τα Μ.Μ.Ε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  προβάλλουν διάφορα ατοπήματα κληρικών και μοναχών και δυσφημίζουν θαυμαστές ενέργειες του Θεού, όπως είναι η πηγή του Αγίου Φωτός, το οποίο προσφέρεται στο λαό μας κάθε Μέγα Σάββατο από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. 

Κάποιοι, δεδηλωμένοι αρνητές της πίστεως και πολέμιοι της Εκκλησίας, που έχουν ονοματεπώνυμο, αμφισβητούν τα πάντα. Σκοπός τους είναι να γελοιοποιήσουν την πίστη στο Χριστό και να παρασύρουν τον ορθόδοξο λαό μας στην υποψία πως η Εκκλησία -και μάλιστα οι κληρικοί και οι μοναχοί- είναι όλοι απατεώνες "που κατασκευάζουν ... θαύματα για να πλουτίζουν".

Να είμαστε προσεκτικοί  για όσα καταγγέλλονται. Ναι, τα σκάνδαλα υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο ζουν άνθρωποι πάνω στη γη. Και οι ρασοφόροι μπορούν να πλανηθούν και να αμαρτήσουν. Που το παράξενο. Και εμείς οι κληρικοί είμαστε άνθρωποι αδύναμοι, με πάθη και ελαττώματα, και αν δεν προσέξουμε τότε θα γίνουμε σκανδαλοποιοί. 

Δεν πρέπει να προτρέχουμε πριν μιλήσει η Εκκλησία μας με τα διοικητικά και δικαστικά της όργανα. Μπορεί όλες οι κατηγορίες για κάποιον να είναι μια "φούσκα", που ίσως κάποτε θα ξεφουσκώσει. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πάρα πολλά στην Εκκλησιαστική μας ιστορία. Ο Άγιος Νεκτάριος και πολλοί άγιοι πατέρες βρέθηκαν κατηγορούμενοι, αλλά ο Θεός τους αθώωσε. Η σκληροκαρδία των ανθρώπων άλλες φορές ανεβάζει κάποιον ψηλά (τον επαινεί, τον διαφημίζει, τον επιβραβεύει κ.λ.π.) και άλλες φορές τον κατεβάζει στην κόλαση. 

Μόνο ο Κύριος είναι ο αληθινός και δίκαιος Κριτής. Αυτός βλέπει και τις πτώσεις μας, αλλά και το δάκρυ της μετάνοιάς μας. Ας είμαστε, λοιπόν, προσεκτικοί και μην "τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς". 

ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
π. Θεόδωρος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου