menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

"Ντροπή στην ... Εκκλησία" (Σε δημοσιογραφική εκπομπή)

Αυτό τον καιρό, ακούγονται και λέγονται πολλά και διάφορα, εξ αφορμής της κουβέντας για τον νόμο των ομοφυλοφίλων. 

Ναι, έγινε νόμος του κράτους!!!

Βεβαίως, όλα τα παγκόσμια Μ.Μ. Ε. το πρόβαλαν ως μεγάλο γεγονός, αφού η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ξεπέρασε τον εαυτό της και... "κατόρθωσε" να μην λάβει υπόψη της τη γνώμη-άποψη της Εκκλησίας.

Το θέμα αυτό σχολίασαν και άλλα ορθόδοξα κράτη, τα οποία απόρησαν για το πως η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ, το κέντρο της Ορθοδοξίας και των θεολογικών σπουδών, έπεσε πνευματικά τόσο χαμηλά αδιαφορώντας για το τι λέγει το Ευαγγέλιο....

Η Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Ιεράς Συνόδου, προέβη σε διάφορες κινήσεις, για να διαμηνύσει προς όλους τους χριστιανούς -επισήμους και μη- πως το θέμα αυτό είναι καθαρά πνευματικό και έχει σχέση με τη σωτηρία των ψυχών μας. 

Ο λαός μας μοιράστηκε. Όσοι δεν έχουν πνευματική παιδεία και αδιαφορούν για τη σωτηρία της ψυχής τους τολμούν να κατηγορούν και να ειρωνεύονται την Εκκλησία μας λες και μιλάνε σε κάποιον... περιθωριακό που εμμένει στην... παραβατικότητα αδιαφορώντας τάχα για τα προβλήματα των άλλων. 

Καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια, στο διαδίκτυο και στα κοσμικά ραδιόφωνα, εμπαίζεται η Εκκλησία, χλευάζεται ασύστολα και οι εκπρόσωποί της δέχονται ειρωνείες.

- "Ντροπή στην ... Εκκλησία", άκουσα να λέει κάποια ακροάτρια μιας πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής. 

Αυτό δεν με εκπλήσσει καθόλου. Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται τακτικά, όταν αναδεικνύονται κάποια θέματα ζωής, για τα οποία διαφωνεί  η Εκκλησία μας. 

Η Εκκλησία, είναι μάνα και προσπαθεί να προφυλάξει τους πιστούς από την πλάνη και τις παγίδες του διαβόλου.

Κι έτσι, αγαπητοί μου, ξεκαθαρίζουν πια τα πράγματα. 

Το ποίμνιο του Χριστού είναι μικρό. Μακάριοι όσοι θα παραμείνουν σταθεροί στην πίστη τους και θα συνεχίζουν να ζουν εκκλησιαστική ζωή, όπως την προβάλει η Αγία Γραφή  και δογμάτισαν οι θεοφόροι πατέρες μας.

Εκείνο που με προβληματίζει περισσότερο είναι το εξής: Τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, που είναι ζαλισμένα μ' όλα αυτά που γίνονται και λέγονται στην Πατρίδα μας, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο. 

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ.

π. Θεόδωρος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου