menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Με τη χάρη του Θεού ζήσαμε κι εφέτος τα σωτήρια γεγονότα της Μ. Εβδομάδας και γευτήκαμε την απέραντη αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.

Ο κάθε πιστός, ανάλογα με την θερμότητα της πίστης του και τη συμμετοχή του στα μυστήρια της Εκκλησίας μας (της Εξομολόγησης και της Θείας Ευχαριστίας), βίωσε  όλ' αυτά τα μεγάλα και κοσμοσωτήρια γεγονότα.

Η αλήθεια είναι η εξής: 

Οι περισσότεροι προσέγγισαν τα της Μεγάλης  Εβδομάδας ως κάτι το ... παραδοσιακό και όχι απόλυτα θρησκευτικό. 

Αρκέστηκαν στον ασπασμό του Εσταυρωμένου, στην λιτανεία του Επιταφίου, στο άναμμα της λαμπάδας, στο άκουσμα του "Χριστός Ανέστη", στα κόκκινα αυγά, στη μαγειρίτσα και στο ψητό αρνάκι. 

Λίγοι πιστοί είχαν τη χαρά να βιώσουν εντός τους -μέσα στην ψυχή τους- τον Αναστάντα Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος γέμισε την ύπαρξή τους με χάρη, ειρήνη και χαρά.

Παρ' όλη την πολεμική που προηγήθηκε (η δημοσίευση διαφόρων σκανδάλων, οι συκοφαντίες για το Άγιο Φως του Παναγίου Τάφου, η θέση της Εκκλησίας στον... "γάμο των ομόφυλων ζευγαριών", η προβολή ανορθόδοξων ιδεών μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ κ.α.), οι Έλληνες απέδειξαν πως έχουν μέσα τους εδραιωμένη την πίστη στο Χριστό και στη Εκκλησία Του και κανείς δεν μπορεί να την εξαλείψει. 

Γέμισαν οι Ναοί και τα προαύλιά τους από μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, που συγκεντρώθηκαν για να γευτούν και μέσω των ύμνων της Εκκλησίας μας αυτό που κανείς δεν μπορεί να τους προσφέρει: τη χαρά, την κατάνυξη και την ειρήνη.

Πλήθη λαού συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες και τις λιτανείες. 


Όντως, ήταν ένα τεστ, που απέδειξε περίτρανα 
πως ο λαός μας θρησκεύει, έστω και μ' αυτό τον τρόπο, 
τον απλό και παραδοσιακό. Μακάρι, να αποκτήσουμε 
άπαντες φωτισμό Θεού, να δώσουμε την καρδιά μας 
στο Θεό για να  γίνει κατοικοιτήριο του Σταυρωθέντος
και Αναστάντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου