menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Βρίσκουν καταφύγιο στην Εκκλησία άνθρωποι που δυσκολεύονται να βιοποριστούν – Αναδημοσίευση από εφημερίδα Ταχυδρόμος

π. Θεόδωρος Μπατάκας: Βοήθεια δεν είναι μόνο τα ρούχα και τα τρόφιμα. Είναι και η καλή κουβέντα που θα πεις σε κάποιον, το να αφουγκραστείς το πρόβλημα του άλλου και να τον παρηγορήσεις 

(Προηγούνται οι συνεντεύξεις δυο κληρικών της ΙΜ.Δημητριάδος και ακολουθεί του π. Θεοδώρου)


Ρεπορτάζ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΥΛΛΑΣ

Ανθρωπιστικές δράσεις χωρίς διακρίσεις

Σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο επίσης πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», με πρόεδρο τον πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Μπατάκα. Πέρυσι ο Σύλλογος πραγματοποίησε συνολικά 173 ανθρωπιστικές αποστολές στη Μαγνησία και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε οικονομικά βοηθήματα αξίας 4.600 ευρώ, τρόφιμα, ενδύματα, κλινοσκεπάσματα, ατομικά δέματα για φυλακισμένους, είδη προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας, ποδήλατα, παιχνίδια και άλλα. 

Οι ανθρωπιστικές αποστολές αφορούσαν μεταξύ άλλων το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, τα Κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, τα Κρατητήρια Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, την Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, τον Ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ», την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου στο Αλιβέρι και το Κέντρο φιλοξενίας Προσφύγων Βόλου (ΜΟΖΑ).

Βοήθεια και σε πλημμυροπαθείς

Επιπλέον ο «Εσταυρωμένος» προσφέρει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ατομικά δέματα προς όλους τους φυλακισμένους με σημαντικά αγαθά. Ταυτόχρονα έχει πραγματοποιήσει δωρεές ειδών όπως ψυγεία, ποδήλατα και πλυντήρια, μέσω αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του, στις οποίες ανταποκρίνονται άμεσα οι ακόλουθοί του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας άπορης και ανάπηρης ηλικιωμένης, το σπίτι της οποίας υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Η γυναίκα είχε μείνει για μήνες χωρίς πλυντήριο και απευθύνθηκε στον «Εσταυρωμένο» για βοήθεια, όπως κι έγινε. Μέσα από ανάρτηση του Συλλόγου, βρέθηκε δωρητής, ο οποίος μετά το Πάσχα θα της παραχωρήσει ένα πλυντήριο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της.

Εκμεταλλεύονται τη διάθεση προσφοράς

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων και ιερέας στον Αγιο Νικόλαο π. Θεόδωρος Μπατάκας, στάθηκε στο φαινόμενο της εκμετάλλευσης αυτής της ευρύτερης κατάστασης βοήθειας και αλληλεγγύης, από ορισμένους. Υπογραμμίζει ότι από τη μία υπάρχουν οι αξιοπρεπείς άνθρωποι, οι οποίοι παλεύουν αλλά στην έσχατη λύση καταφεύγουν για βοήθεια στον Σύλλογο. Στον αντίποδα όμως υπάρχουν κι εκείνοι που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον «Εσταυρωμένο», ζητώντας ταυτόχρονα χρήματα και από υπηρεσίες, κοινωνικούς φορείς κλπ, χωρίς να τα έχουν στην πραγματικότητα ανάγκη, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να εκβιάσουν τους ιερείς. 

Ο ιερέας εκφράζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση αυτή, και δηλώνει την επιθυμία του να προσφέρεται η βοήθεια με περισσότερη διάκριση και να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι από τους κοινωνικούς φορείς.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου