menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
φιλοξενίας αστέγων οικογενειών και προσώπων 
στους τέσσερις (4)  ΞΕΝΩΝΕΣ  του " ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
και σε ξενοδοχεία της πόλεως του Βόλου
από 1ης  Μαρτίου 2009 - 30ης  Ιουνίου 2013

Το έτος 2009:   Ημέρες φιλοξενίας     369 
Το έτος 2010:   Ημέρες φιλοξενίας     742 
Το έτος 2011:   Ημέρες φιλοξενίας  1.746
Το έτος 2012:   Ημέρες φιλοξενίας  1.623
Το έτος 2013:   Ημέρες φιλοξενίας  1.113

                                              ΣΥΝΟΛΟ ΗΜΕΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: 
                                                            5.593
    Η λειτουργία των τεσσάρων (4) ξενώνων του Συλλόγου μας είναι μια δύσκολη, επίπονη και ψυχοφθόρα διακονία. Η μέριμνα για την εξασφάλιση  των χρημάτων (για την εξόφληση των  λογαριασμών της υδρεύσεως, της ΔΕΗ, των κοινοχρήστων και των ενοικίων, την τακτική ανακαίνιση και συντήρηση των χώρων κ.λ.π.) είναι πραγματικά ένας... μαραθώνιος. Αν υπολογίσουμε πως κανένας κρατικός φορέας δεν μας βοήθησε  ΠΟΤΕ, τότε μπορούμε να μιλάμε ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ και για μια ιδιαίτερη ευλογία του Θεού. 
     Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι: Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, η ΑΓΝΩΜΟΣΎΝΗ, η αδυναμία συνεννόησης και η ΑΝΥΠΑΚΟΉ των ανθρώπων που ευεργετούμε και διακονούμε (συν Θεώ). Πολλές φορές αποφασίσαμε να τους κλείσουμε, αλλά πάντοτε ο Θεός μας εμπόδιζε με τους...τρόπους Του.     
      Ξεκινήσαμε να διακονούμε και στον τομέα της φιλοξενίας αστέγων από τον Μάρτιο του 2009, τότε που η περιοχή μας δεν είχε καμμία υποδομή φιλοξενίας. Θελήσαμε να καλύψουμε αυτή  την έλλειψη, αφού πρώτα προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τον τότε Νομάρχη Μαγνησίας και τον Δήμαρχο Βόλου. Σήμερα, το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Βεβαίως, ο Δήμος Βόλου  έχει λειτουργήσει Ξενώνα φιλοξενίας αστέγων, αλλά δυστυχώς ο αριθμός των αστέγων συνανθρώπων μας αυξάνεται και οι κλίνες είναι λίγες. Τι θα γίνει; Ο Θεός βοηθός...

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου