menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.





Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου κρατούνται καθημερινά πολλοί συνάνθρωποί μας. Τον Μητροπολίτη συνόδευε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Μερίμνης Φυλακών της Ι. Μ. Δημητριάδος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ε»  Πρωτοπρ. Θεόδωρος Μπατάκας.  



Η παρουσία του Μητροπολίτου στο  Αστυνομικό Τμήμα συνδυάστηκε με την τέλεση του Μικρού Αγιασμού στο προαύλιο του Τμήματος, όπου η Τοπική μας Εκκλησία χρηματοδότησε την δημιουργία ενός περιφραγμένου χώρου – μιας ειδικής μεταλλικής κατασκευής - με σκοπό οι κρατούμενοι να έχουν την δυνατότητα να εξέρχονται των κελιών τους και να αυλίζονται ως άνθρωποι.


       Ο Μητροπολίτης μας, κατά την Χριστουγεννιάτικη επίσκεψή του 2013) στα κρατητήρια της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, συμφώνησε με τον Διοικητή του Αστ. Τμήματος να παρέμβει ευεργετικά η Τοπική μας Εκκλησία υπέρ των κρατουμένων και να αναλάβει την δημιουργία της περίφραξης ενός υπαίθριου χώρου, για να δοθεί μία ανθρώπινη λύση στο δράμα των εγκλείστων αδελφών μας. Και με τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκε και το έργο αυτό που είναι μια ακόμη απόδειξη της αγάπης της Εκκλησίας για όλα τα παιδιά της.


Δυστυχώς, πολλοί κρατούμενοι παρέμειναν στα κρατητήρια του Αστυν. Τμήματος από λίγες ημέρες μέχρι και δώδεκα μήνες, όταν υπάρχουν λαθρομετανάστες κάτω από δύσκολες συνθήκες ζωής. Όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας, συμπατριώτες μας και ξένοι, παρέμειναν σε κελιά - σε μικρούς σιδερόφρακτους χώρους – όπου μέχρι χθές δεν αυλίζονταν και δεν είχαν την δυνατότητα να βαδίσουν για λίγο, ν’ αντικρίσουν τον ουρανό, τα δένδρα, άλλους ανθρώπους κ.λ.π..


Στα κρατητήρια υπάρχει και κάτι άλλο φοβερό, που πραγματικά θεωρείται απάνθρωπο. Οι φυλακισμένοι αδελφοί μας σε κάποια κρατητήρια  δεν έχουν την δυνατότητα να νοιώσουν την εναλλαγή της ημέρας και της νύκτας, αφού στο κελί τους δεν υπάρχει κανονικό παράθυρο, παρά μόνον ένα πολύ μικρό άνοιγμα - μεγέθους μιας σπιθαμής -  κοντά στην οροφή.  


      
     Στην σεμνή αυτή τελετή ήσαν παρόντας: ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος, ο κ. Απόστολος που επιμελήθηκε του έργου, εκ μέρους της Μητροπόλεως και μια ομάδα αστυνομικών. Μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης μας προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντας από ένα αναμνηστικό δώρο – το βιβλίο «ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» - προσφορά του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».


        
Ο Σύλλογος
Συμπαραστάσεως 
Κρατουμένων Βόλου 
"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" 
είναι παρών σε όλες τις ανάγκες
 των κρατουμένων 
και θεωρείται  ανεξάντλητη πηγή 
απ’ όπου  όλοι οι χώροι κράτησης
 αντλούν όλα τα αναγκαία είδη 
για την διαβίωσή τους. 
Δοξα τω Θεώ πάντων ένεκεν».



Γ Ι Α   Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ή   Β Ο Η Θ Ε Ι Α 
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:
ΕΤΕ 201/296205-53

Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου