menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.


 Επίσκεψη στη φυλακή Βόλου


Στις φυλακές της πατρίδος μας συνωστίζονται πολλοί συνάνθρωποί μας. Οι φυλακές ασφυκτιούν. Οι άνθρωποι στοιβάζονται όπως οι σαρδέλες στις κονσέρβες!!! Οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι ανθρώπινες, παρ’ όλες τις προσπάθειες των ανθρώπων που διακονούν στους χώρους αυτούς.


Κρατούνται συνάνθρωποί μας, πλάσματα του Θεού, άνδρες και γυναίκες, νέοι και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι. για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.


Για τους ανθρώπους του «ΕΣΤΑΥ-ΡΩΜΕΝΟΥ» δεν έχει καμία σημασία ο λόγος ή η αιτία της φυλάκισης. Αυτό απα-σχολεί την δικαιοσύνη, την αστυνομία και τις διοικήσεις των χώρων εγκλεισμού. Εκείνο που ενδιαφέρει τον  «Ε» είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος. Το ανθρώπινο πρόσωπο. 



Ο αγώνας μας, η αγωνία μας, η δραστηριότητά μας, οι προσπάθειές μας έχουν ως σκοπό: την προβολή  των παρήγορων και ελπιδοφόρων μηνυμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας μέσω της έμπρακτης αγάπης και την προσευχή μας.



Ο γραπτός και προφορικός λόγος του Χριστού, η προσευχή, η τακτική παρουσία των ανθρώπων του  «Ε» στη φυλακή και τα κρατητήρια, οι ποικίλες εκδηλώσεις (λατρευτικές, ψυχαγωγικές κ.α.), η μηνιαία οικονομική και υλική βοήθεια, η υποδοχή και η φιλοξενία των αδειούχων κρατουμένων, η προσφορά του Συλλόγου στην επανένταξη των αποφυλακισθέντων, η στήριξη της οικογένειας των ανθρώπων που δοκιμάζονται στη φυλακή, η στήριξη των σχολείων των φυλακών κ.λ.π. είναι εκδηλώσεις της εμπράκτου αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας. Όλα όσα μας προσφέρουν οι συμπολίτες μας τα αξιοποιούμε με φόβο Θεού και διάκριση.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ 
όλους εκείνους που δέχονται το μήνυμα  
του Χριστού και της Εκκλησίας Του:  
«ΚΑΙ Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ» 
να στηρίξουν την προσπάθειά μας 
και τούτη την εποχή που η ανέχεια, η φτώχεια,  η ανεργία, η εγκατάλειψη, η ασθένεια κ.α.  ΠΕΡΙΣΣΕΎΟΥΝ… 


Γ Ι Α   Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ή   Β Ο Η Θ Ε Ι Α 
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:
ΕΤΕ 201/296205-53

Σ.Σ.Κ. "ΟΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου