menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

«ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»: ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»

Τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.οο μ.μ., ο Σ. Σ. Κ. ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», πραγματοποίησε με επιτυχία την Καλλιτεχνική του Εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού  της Παναγίας – κάτω Γορίτσας του Βόλου.  Η εκδήλωση αυτή με τον τίτλο «ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ», ιστορίες και παραμύθια από τα παιδικά βιβλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα, έκδοση του  «Ε», εντάσσεται στις αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, προστάτη του Συλλόγου. Την ώρα του δειλινού, μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, γεμάτο από τις ευλογίες της Παναγίας και τις φυσικές ομορφιές, δίπλα στο κύμα, με την παρουσία πολλών πατέρων, συνεργατών και φίλων του Συλλόγου, έλαβε χώρα το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε ο Δημοσιογράφος, κ. Ν. Βαραλής,  Δ/ντής του Ρ/Σ «ΟΡΘ. ΜΑΡΤΥΡΙΑ».

Την έναρξη έκανε με την προσλαλιά του, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας,  Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ε», αναφερόμενος σύντομα στην εκδήλωση και το σκοπό της οργάνωσής της,  ευχαριστώντας όλους  όσους συνέβαλαν  σ’ αυτήν. Κατόπιν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Λ. Γιωτόπουλος αναφέρθηκε στο  ιστορικό της ίδρυσης, το  σημαντικό έργο, τις δομές, τη δράση  και την προσφορά του «Ε». Ακολούθησε ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα από τους εξαίρετους μουσικούς κ. Γ. Φουντούλη (κιθάρα) και την κ. Εμ. Δεσποίνη (τραγούδι), το οποίο και παρεμβαλλόταν μετά από κάθε ομιλία και αφήγηση, δίνοντας μια πολύ ευχάριστη και εύθυμη νότα στην όλη εκδήλωση.

Μετά το τραγούδι, έγινε μια σύντομη παρουσίαση του 2ου Παιδικού Βιβλίου του πατρός Θεοδώρου, από την κ. Κερ. Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη, Φιλόλογο, η οποία και  αναφέρθηκε στο περιεχόμενο, τη δομή,  το ρόλο και την πνευματική προσφορά του βιβλίου αυτού. Ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο μέρος της εκδήλωσης, αποτέλεσαν οι τρεις αφηγήσεις θαλασσινών κειμένων, από τα δύο παιδικά βιβλία. Το πρώτο κείμενο που παρουσιάσθηκε είναι «Ο… «Πειρατής» με την κόκκινη βαρκούλα» και η αφήγησή του έγινε από την κ. Μ. Χατζηγεωργίου, εκφωνήτρια της εκπομπής του «Ε». Το δεύτερο κείμενο ήταν «Η εξαφάνιση…  του  Φριφρή» με αφηγήτρια την κ. Μ. Χατζηγιάννη, Φιλόλογο και το τρίτο κείμενο «Ο καπετάν Βασίλης», το οποίο αφηγήθηκε  με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ο κ. Ν. Βαραλής. Οι αφηγήσεις και των τριών ήταν εξαιρετικές και μάγεψαν το κοινό. Στο τέλος, ο π. Θεόδωρος, συγκινημένος από την παρουσία 200 και πλέον συμπολιτών μας, ευχαρίστησε όλους  για την παρουσία τους και τη στήριξη που παρέχουν στον «Ε». Στον χώρο της εκδήλωσης, εθελόντριες του Συλλόγου, είχαν την  καλοσύνη να εκθέσουν πολλά χειροποίητα και όμορφα αντικείμενα, εικόνες και τα παιδικά βιβλία. Την εκδήλωση πλαισίωναν: άνδρες και γυναίκες της ΛΕΣΧΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – με επικεφαλής τον κ. Β. Ηλιόπουλο – και το ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΟΒ –Α. Τους ευχαριστούμε εκ καρδίας
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ., Αρχιπλοίαρχος κ. Αλ. Τσελίκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασ. Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Υποδιευθυντή της Α.Δ.Μ. κ. Βασ. Καραΐσκο, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, Πλοίαρχος κ. Εμ. Κανάλης κ.α.


Κερασία Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη, 
Φιλόλογος
(Πολλές φωτογραφίες  από την εκδήλωση θα αναρτηθούν προσεχώς)


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου