menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Οι πρώτοι καρποί του "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΡΑΠΤΙΚΗΣ" του Συλλόγου

Προ ολίγων μηνών, το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" οργάνωσε και λειτούργησε στον υπόγειο χώρο του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος - παράρτημα του "Ε" - ένα  πλήρες "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΠΤΙΚΗΣ". Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία σεντονιών, μαξιλαροθηκών κ.α. λευκών ειδών, τα οποία θα διοχετεύονται ΔΩΡΕΑΝ στους χώρους κράτησης του Νομού Μαγνησίας. Να υπογραμμιστεί δε πως όλα αυτά τα είδη είναι είδος πολυτελείας στους απαράκλητους χώρους εγκλεισμού και αποθήκευσης ανθρώπων. Μετά από έκκληση του "Ε" μέσω της ιστοσελίδας του (estavromenos.blogspot.com/), κάποιες συμπολίτισσες προσέφεραν στον Σύλλογο μερικές ραπτομηχανές και το Δ.Σ. χρηματοδότησε την συντήρησή τους. Άμεσα οργανώθηκε και η ομάδα εθελοντριών που είχαν γνώση μοδιστρικής, καθώς και μια ομάδα γυναικών που θα μαθητεύει κοντά τους. 
Ο πρώτος καρπός του εργαστηρίου ήταν: μια ικανή ποσότητα υφασμάτινων τσαντών (για την αγορά τροφίμων), που πωλήθηκαν στις τέσσερις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, 150 σεντόνια και 50 μαξιλαροθήκες που θα παραδοθούν άμεσα στα χέρια των κρατουμένων (των δυο φυλακών της περιοχής μας) μέσω των Κοινωνικών Λειτουργών. 
Την πρώτη ύλη (λευκά τόπια υφάσματος και κλωστές) την προμηθεύεται ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" από ένα εργοστάσιο της Μακεδονίας, καταβάλλοντας για κάθε αγορά ένα ικανό χρηματικό ποσόν. Με τη χάρη του Θεού, την οικονομική στήριξη  των φίλων του συλλόγου και τον κόπο των εθελοντών - συνεργατών του, αγοράστηκε ένα ακόμη μεγάλο τόπι υφάσματος για το νέο ξεκίνημα της νέας ιεραποστολικής χρονιάς. Ο Σύλλογος κάνει έκκληση στους αγαπητούς συμπολίτες να βοηθήσουν στην αγορά της πρώτης ύλης ή στην προσφορά υφασμάτων που μπορούν να τα προμηθεύονται και από τη λαϊκή αγορά.  


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου