menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕ.Δ.Α.Β. ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Τη  Δευτέρα, 16  Δεκεμβρίου, στις 11.οο το πρωί, επισκέφθηκε το  Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας  (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο), που λειτουργεί ως παράρτημα του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, η Α΄ Τάξη του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αποτελούμενη από 16 μαθητές και συνοδευόμενη από τη Δασκάλα τους κ. Γλυκερία Γκίκα. Οι μικροί μαθητές ζωηροί και χαρούμενοι έφεραν μαζί τους και εναπόθεσαν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, δώρα, με την παράκληση να δοθούν στα μικρά προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Νομό μας.

          Πρώτα, οι παρευρισκόμενοι εθελοντές του Συλλόγου περιέγραψαν στα παιδιά με απλά λόγια το έργο του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, αλλά και της τοπικής μας Εκκλησίας γενικότερα, την προσφορά των εθελοντών στις δομές του Συλλόγου και τη σημασία της διακονίας αυτής. Τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και ανέφεραν δικές τους εμπειρίες από τη βοήθειά τους προς τους συμμαθητές τους ή σε δικούς τους ανθρώπους. Στην κατανόηση των στοιχείων αυτών βοηθήθηκαν αρκετά από τις εικόνες και φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους του  εσωτερικού χώρου υποδοχής, και εντυπωσιάστηκαν από το μεγάλο όγκο της έκθεσης ρούχων και κυρίως παιδικών. 
          Κατόπιν ξεναγήθηκαν και στους άλλους στους χώρους του ΚΕ.Δ.Α.Β. και γνώρισαν τις βασικές εργασίες των εθελοντών. Με την παιδική τους αθωότητα και  θέλοντας να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο, ζητούσαν πληροφορίες για ό,τι παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον γι’ αυτά.









▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου