menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

-Δεν λυπήθηκε την ηλικία της! (Για τους μικρούς μας φίλους)

Φωτο: http://www.diakonima.gr/2018/09/30/trisarchieratikos-esperinos-tis-agias-akilinis-sto-zagkliveri-foto/

Η Δροσούλα κρατάει αγκαλιά την αγαπημένη της κουκλίτσα. Η σκέψη της τρέχει σε μια ιστοριούλα που της είπε η γιαγιά της για ένα κοριτσάκι την Ακυλίνη που έγινε παιδομάρτυρας.

-Τι σημαίνει αυτό γιαγιά; 

-Ότι ακόμη και μικρά παιδιά ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό και βασανίστηκαν!  

-Πόσο χρονών ήταν η Ακυλίνη; 

-Ήταν δέκα χρονών, κόρη του Ευτόλμιου, ενός άρχοντα της πόλης Βύβλου της Παλαιστίνης.  Ο αυτοκράτορας της Ρώμης ο Διοκλητιανός, έκανε φοβερούς διωγμούς εναντίων των χριστιανών. Βαπτίστηκε πέντε ετών από τον επίσκοπο Ευθάλιο.  Όπως μοιραζόταν με τις φίλες της τα παιχνίδια ήθελε να μοιραστεί τη χαρά που ένιωθε μέσα της και την αγάπη για τον Χριστό. Δέκα χρονών συγκέντρωνε τις φίλες της, θυγατέρες ειδωλολατρών και τις δίδασκε να μην προσκυνούν τα είδωλα, τους ψεύτικους θεούς, αλλά τον αληθινό Θεό.  

-Γιαγιά θα μπορούσε να είναι φίλη μου! Έχουμε την ίδια ηλικία! Ήθελε να βοηθήσει και άλλα κορίτσια να γνωρίσουν την αληθινή πίστη και τα κατάφερε!  

 -Όποιος γνωρίζει την Αλήθεια θέλει να την μοιραστεί με όλους! Η Ακυλίνη διακρινόταν για την αγάπη προς τον πλησίον και τις φιλανθρωπίες της!  

-Και πως μαρτύρησε; 

-Ο ηγεμόνας της περιοχής ο Ουλοσιανός,  εξοργισμένος προσπάθησε να την κάνει να απαρνηθεί τον Χριστό. Η Ακυλίνη έμεινε ακλόνητη και ομολόγησε με θάρρος την πίστη της στον Ένα και Αληθινό Θεό. Τη χτύπησε βίαια στο πρόσωπο και πλημμύρισε από αίματα!  

-Δεν λυπήθηκε την ηλικία της! 

-Της έκαναν σκληρά βασανιστήρια, νόμισαν ότι ήταν νεκρή και την πέταξαν έξω από την πόλη. Άγγελος Κυρίου την έκανε καλά, πήγε στο σπίτι του ανθύπατου χωρίς να την καταλάβουν οι φρουροί και του ζήτησε να την οδηγήσει στο μαρτύριο για να πεθάνει για την αγάπη του Χριστού. Εκείνος την κατηγόρησε για μαγεία και ζήτησε τον αποκεφαλισμό της. 

-Πόσο θάρρος είχε! Προτίμησε να  μαρτυρήσει για να είναι κοντά τον Χριστό!  

-Ναι Δροσούλα μου, γιατί ο δρόμος του Χριστού είναι ο δρόμος της αληθινής ζωής, της χαράς και της αγάπης!   

Η Δροσούλα κοίταξε την αγαπημένη της κουκλίτσα. Θα σε ονομάσω Ακυλίνη! Είναι το πιο όμορφο όνομα που έχω ακούσει! 

Σταυρούλα Δημητριάδη, δασκάλα

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου