menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Νικολάου

Η φωτογραφία ελήφθη  από το αρχείο του π. Θ. Μ.


Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 20 Μαϊου.


Μικρή Πανήγυρις  θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό του Βόλου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Την Πέμπτη 19/5, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου. Στις 9μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα. Στην Αγρυπνία θα τελεστούν η Λιτή, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
  • Την Πέμπτη 19/5. στις 7,30 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην είσοδο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Πρόκειται για ένα μνημείο σεβασμού και έμπρακτης ευγνωμοσύνη μιας ομάδας λιμενικών που διασώθηκαν από βέβαιο ναυάγιο λόγω μεγάλης θαλασσοταραχής. Στό τέλος, θα ομιλήσει ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πνευματικός συμπαραστάτης των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος και θα μεταφέρει στο χώρο εκείνο και το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου. η συμμετοχή των συμπολιτών μας είναι ελεύθερη


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου