menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

"Θεέ μου, πως μας αντέχεις ακόμη!!!"


Αυτές τις ημέρες, προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε. κάποια πολύ σοβαρά θέματα επιλογής 

τρόπου ζωής για τα οποία η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη. Προσπαθούν να πείσουν τον 

Ορθόδοξο λαό μας πως αυτά που είπε ο Χριστός και διακηρύσσει η Εκκλησία πρέπει ν' 

αλλάξουν. 


Άλλαξε ο κόσμος, λένε, και η Εκκλησία θα πρέπει να ξεφύγει από  στερεότυπά της και 

ν' αντιμετωπίσει τη "νέα ηθική" που έχει κυριαρχήσει στους πολλούς. Όλ' αυτά και 

πολλά άλλα, τα προβάλλουν με τη ζωή και το λόγο τους κάποιοι επώνυμοι ηθοποιοί,

δημοσιογράφοι,  τραγουδιστές και πολλοί άλλοι ...καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο. 


Άκουσα κάτι τρομερό στην τηλεόραση -σε μεσημεριανή εκπομπή- και αναρωτήθηκα 

το που πάει αυτός ο κόσμος. Αυτός, ο ... επώνυμος, παραποιούσε ακόμη και λόγια του 

Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τόνιζε πως όσοι δεν συμφωνούν μαζί του είναι... 

"ρατσιστές".


Του απαντώ με αγάπη προβάλλοντας τα λόγια της Αγ. Γραφής (Ρωμ. 1, 25-32).


Παρακαλώ, αγαπητοί μου φίλοι, μελετήστε αυτό το κείμενο, διότι είναι ένας καθρέπτης 

για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, γυναίκες και άνδρες, εφήβους και νέους:


ΝΑ ΤΙ ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ


Ρωμ. 1,25                  Αυτοί αντήλλαξαν και αντικατέστησαν την αλήθειαν του Θεού με το ψεύδος της ειδωλολατρίας, σεβάστηκαν δε και λάτρεψαν την άψυχη και άλογη και πεπερασμένη κτίση, αντί του Δημιουργού, ο οποίος την έκτισε και πρέπει για το λόγο αυτό να ευλογείται και να δοξάζεται σ'  όλους τους αιώνας. Αμήν.

Ρωμ. 1,26                  Ακριβώς δε διότι λάτρεψαν ψευδείς και φαύλους θεούς, παραχώρησε ο Θεός να παραδοθούν και υποδουλωθούν σε εξευτελιστικά πάθη. Διότι και οι γυναίκες τους (χωρίς να ντραπούν και σεβαστούν ούτε τον εαυτό τους) αλλάξαν την φυσική χρήση του φύλου τους στην παρά φύση και εξετράπησαν σε ακατανόμαστες πράξεις.

Ρωμ. 1,27                  Κατά παρόμοιο τρόπο και οι άρρενες άφησαν τη φυσική σχέση και χρήση της γυναίκας και φλογίστηκαν στις εμπαθείς ορέξεις μεταξύ τους, ώστε άνδρες σε άνδρες να ενεργούν αναίσχυντες και εξευτελιστικές πράξεις και να λαμβάνουν τον μισθό, που τους έπρεπε δια την πλάνην τους, από τον ίδιον τον εαυτό τους.

Ρωμ. 1,28                  Και καθώς δεν έκριναν καλόν και δεν θέλησαν να κατέχουν την αληθή και σοφή γνώση περί του Θεού, παραχώρησε ο Θεός να παραδοθούν και υποδουλωθούν σε νου ανίκανο να διακρίνει το ορθό, με αποτέλεσμα να διαπράττουν αυτά τα απρεπή και επαίσχυντα.

Ρωμ. 1,29                  Και έτσι γέμισαν και διαποτίστηκαν, κατά την ψυχήν και το σώμα, από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· γέμισαν από φθόνο, φόνο, φιλόνικη διάθεση, δολιότητα και κάθε κακοήθεια.

Ρωμ. 1,30                  Έγιναν κρυφοί κατήγοροι σιγοψιθυρίζοντες μεταξύ τους σε βάρος των άλλων, θρασείς συκοφάντες όλων, γεμάτοι μίσος εναντίον του Θεού, υβριστές, φαντασμένοι και κομπαστές, επιδειξιομανείς, επινοητές κακών σε βάρος των άλλων, ασεβείς και ανυπάκοοι απέναντι στους γονείς·

Ρωμ. 1,31                   άνθρωποι χωρίς σύνεση, που χωρίς εντροπή καταπατούν τον λόγον τους και τις συμφωνίες που έχουν κάμει, άστοργοι απέναντι στους οικείων τους, αδιάλλακτοι και μνησίκακοι, σκληροί και ανάλγητοι στην ξένην δυστυχία.

Ρωμ. 1,32                  Αυτοί, μολονότι γνώρισαν καλά το θέλημα και την δικαιοσύνη του Θεού, ότι δηλαδή όσοι διαπράττουν τέτοια πονηρά έργα είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνον πράττουν αυτά, αλλά από ψυχική πώρωση και κακότητα επιδοκιμάζουν με όλην τους την καρδιά κι εκείνους που τα πράττουν.


Σας παρακαλώ, αγαπητοί μου αδελφοί, 

κοινοποιήστε και σ' άλλους αυτό το κείμενο.

Είναι μια ομολογία πίστεως


π. Υάκινθος

 



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου