menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

"Γιατί, η Εκκλησία δεν έχει λεφτά να τ' αγοράσει; "

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ",  κατά καιρούς επισκέπτεται κάποια καταστήματα της πόλης μας και ενημερώνει  τους ιδιοκτήτες  για τη δράση του Συλλόγου , αλλά και για τις ανάγκες των οικογενειών που στηρίζει. 

Σκοπός των επισκέψεων αυτών ουσιαστικά  είναι η ανεύρεση -έστω και με μια λογική τιμή- διαφόρων ειδών, όπως υποδήματα, εσώρουχα, κάλτσες, κ.α., που έχουν ανάγκη  τόσο οι πλημμυροπαθείς όσο και άλλες κοινωνικά ευαίσθητες  ομάδες συμπολιτών μας ( κρατούμενοι, αποφυλακισμένοι,  οι άπορες οικογένειές τους, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες,  Ρομά, ασθενείς, τρόφιμοι ιδρυμάτων κ.α.

Σήμερα (04/10/2023) το πρωί, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του "Ε" επισκέφθηκε ένα μεγάλο κατάστημα της Ερμού.
- Αδελφέ μου, μήπως έχεις υποδήματα που δεν πουλιούνται ή κάποια άλλα που μπορείς να μας τα δώσεις με χαμηλή τιμή για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας; 
- Πάτερ, εν έχω αυτά που ζητάς. Γιατί η Εκκλησία δεν έχει λεφτά να τα αγοράσει;
- Η Εκκλησία, φίλε μου, κάνει αυτό που μπορεί προσφέροντας στους φτωχούς πολλά είδη που έχουν ανάγκη. Αν και δεν είναι αυτό το ουσιαστικό της έργο, προσφέρει  πολλά στο λαο μας που βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το θέμα, φίλε μου,  είναι πως θα πρέπει και εσύ  να συμβάλεις στην προσπάθειά της που τείνει να αντικαταστήσει ακόμη και την πρόνοια  του κράτους. Φαίνεται πως δεν γνωρίζεις την καθημερινή της προσφορά...

Σε κάποιο άλλο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης έδωσε εντολή στην υπάλληλό του να μας προσφέρει δύο (2) ολοκαίνουργια παιδικά υποδήματα.

Ευτυχώς, που υπάρχουν και άνθρωποι που προσεγγίζουν τα θέματα αυτά με την καρδιά τους...


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου