menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Φωτογραφίες που μιλάνε!!!

Όπου κι αν βρεθείς διαπιστώνεις πως ο σεβασμός και η υπακοή στους κανόνες ζωής, για μια ανθρώπινη και πολιτισμένη κοινωνία, σχεδόν έχουν εξαφανιστεί. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από μας έχουμε μάθει να περιφρονούμε ακόμη και τα αυτονόητα που μας δίδαξαν οι δάσκαλοι και οι καλοί μας γονείς. 

Δεν εννοώ μόνο την έλλειψη καλής συμπροφοράς -απέναντι σε κάθε συνάνθρωπο- αλλά και την για ανυπακοή μας τους κανόνες κυκλοφορίας των οχημάτων κ.α.  Αυτές οι εικόνες που σας προβάλλουμε σήμερα, μιλάνε από μόνες τους και για κάτι πιο σοβαρό, που έχει σχέση και με τον σεβασμό και την υπακοή μας στο θέλημα του Θεού. 

Στην πράξη μας αρέσει να κάνουμε υπακοή στον εαυτό μας και στην...  "εξυπνάδα μας". Ίσως και σε κάποιους άλλους που προσπαθούμε να τους μιμηθούμε.  Τελικά, κάνουμε ό,τι θέλουμε και όπως το θέλουμε. Και τ' αποτελέσματα, αυτών των κακών επιλογών και της ανυπακοής μας, είναι πάντοτε αρνητικά και σίγουρα  επηρεάζουν όλο το κοινωνικό σύνολο. 

Και το χειρότερο είναι, πως αυτός ο τρόπος ζωής επηρεάζει τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και πολλούς άλλους που εύκολα παρασύρονται. Βλέπουμε τακτικά τους βανδαλισμούς, τη βία και τις καταστροφές -σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους και οικήματα- που κάνουν κάποια από τα σημερινά παιδιά μας. Και το χειρότερο είναι πως δεν νοιώθουν καμμιά συστολή για τα.. έργα που αφήνουν πίσω τους, αφού αυτές τις ενέργειες τις θεωρούν καλές και συναγωνίζονται στην "μαγκιά", όπως τις αποκαλούν μεταξύ τους. Ο Θεός να μας φυλάει από  χειρότερα...

........................

Η πρώτη Φωτογραφία, 
παρουσιάζει τον νέο... ποδηλατόδρομο (PARKING!!!) που δημιούργησε ο Δήμος Βόλου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.... 

Η δεύτερη φωτογραφία, 
παρουσιάζει τις καταστροφές που γίνονται (από επιτήδειους εφήβους) στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου