menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΕΚΚΛΗΣΗ του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ": Ζητούμε ένα μικρό χώρο φιλοξενίας για έναν νεαρό άνδρα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: https://pixabay.com/
............................................................................

Το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" δέχεται συνεχώς παρακλήσεις για φιλοξενία απόρων οικογενειών και μοναχικών προσώπων, που σε λίγο θα βρεθούν στο δρόμο. 

Δεν μιλάμε για ναρκομανείς ή ψυχιατρικά ασθενείς ή αποφυλακισμένους ή επαγγελματίες επαίτες κ.α., αλλά για σοβαρούς ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους, την εργασία τους και το τελευταίο χρονικό διάστημα φιλοξενούνται μεν σε οικεία πρόσωπα, αλλά, δυστυχώς, πιέζονται από τους φίλους τους ή συγγενείς τους να φύγουν από το χώρο τους,  διότι δεν αντέχουν άλλο τον συνωστισμό, αλλά και τα έξοδα που θέλει μια φιλοξενία. 

Βεβαίως, και οι έχοντες προβλήματα ψυχιατρικά, είναι συνάνθρωποί μας, αλλά δύσκολα μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους και να υπακούσουν σε κάποιους κανόνες που επιβάλλονται για τη φιλοξενία τους. Αρμόδια είναι η Πολιτεία και οι κοινωνικές δομές της. 

Προ ημερών, δεχτήκαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ενός συμπολίτη μας, ο οποίος δεν ζήτησε φιλοξενία, αλλά συμπαράσταση στο πρόβλημά του. Πρόκειται για έναν ευγενικό και ήρεμο άνδρα, ο οποίος είχε μεν εργασία δική του, αλλά κάποιες κακές συγκυρίες τον οδήγησαν να φιλοξενείται για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε ξενώνα αστέγων. 

Ζητά ένα μικρό διαμέρισμα -με μικρό ενοίκιο- για να στεγάσει τον ίδιο και το μικρό του εργαστήριο (μέσω Η/Υ/). Το Δ.Σ. τον συνάντησε, μίλησε μαζί του και του υποσχέθηκε πως θα τον στηρίξει στο μέτρο του δυνατού.  Ο π. Θεόδωρος, έκανε κάποιες προσπάθειες, αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα. 

Εκείνος μας έστειλε το εξής μήνυμα: " Είμαι ειλικρινά ευγνώμων για την ενέργειά σας να ρωτήσετε για τη συγκατοίκηση και είναι πολύ εύλογο που δεν γίνεται αφού υπάρχουν λόγοι υγείας, ενώ έτσι κι αλλιώς η συγκατοίκηση είναι δύσκολο να είναι αρμονική για οποιονδήποτε νομίζω. Πραγματικά σας νιώθω δίπλα μου και αυτό μου δίνει επιπλέον δύναμη και κίνητρο για τις προσπάθειές μου να ξεπεράσω αυτή τη δύσκολη κατάσταση.  Προσανατολίζομαι στη λύση να νοικιάσω κάτι....".

Το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
κάνει σήμερα μια έκκληση προς τους καλούς μας συμπολίτες, 
για να βρεθεί ένας μικρός χώρος, αλλά ανθρώπινος, που να φιλοξενήσει
τον νεαρό άνδρα, ο οποίος μπορεί να δίδει ένα ενοίκιο από 
100,00 Ε. μέχρι 150,00 Ε

* * * 
Eπικοινωνία με τον π. Θεόδωρο:  
24213 10021 (ΚΕ.Δ.Α.Β.),  24210 30054 (ΓΡΑΦΕΊΟ "Ε"),  24210 25409 (Ι. Ναός Αγ. Νικολάου Βόλου) και MAIL: oestauromenos@gmail.com






▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου