menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" & Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


       Από την 1 Σεπτεμβρίου 2013, και μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές των εθελοντών - διακόνων, άρχισε και πάλι την καθημερινή του λειτουργία "ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ" του Συλλόγου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" (Ε). Καθημερινά, οι διάκονοι του "Ε", από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ. το μεσημέρι, υποδέχονται και εξυπηρετούν: τους κρατουμένους, τους αποφυλακισμένους, τα άπορα μέλη των οικογενειών τους, τους φυγόποινους, τους μετανάστες, του άστεγους, τους τροφίμους των ιδρυμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες ( του Νοσοκομείου, των διαφόρων ιδρυμάτων, των φυλακών, των κρατητηρίων κ..α.). 


    Οι διάκονοι - εθελοντές του Συλλόγου, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αγάπη και ενδιαφέρον κάτω από την καθοδήγηση και εποπτεία του Δ.Σ. του "Ε" και συγκεκριμένα του Προέδρου που το εκπροσωπεί. Ο Σύλλογος, προσφέρει διάφορα αναγκαία είδη (τρόφιμα, κρέας, ψάρια, γάλα, ενδύματα, υποδήματα, είδη καθαριότητος, σχολικά είδη κ.α. ) και οικονομικά βοηθήματα, με κάποιες προϋποθέσεις.  Ο κάθε επισκέπτης του "Ε", που ανήκει σε κάποια από τις  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που διακονεί ο Σύλλογος, θα πρέπει να αποδείξει την ιδιότητά του με σχετικά έγγραφα (βεβαίωση κράτησης, αποφυλακιστήριο, πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως, εκκαθαριστικό φορίας, αστυνομική ταυτότητα  κ.α). Με τη βοήθεια των ανθρώπων του "Ε", συντάσσει μία αίτηση και στη συνέχεια το Δ.Σ. αποφασίζει για την μηνιαία βοήθεια (σε τρόφιμα, χρήματα κ.λ.π.).


     Ο "Ε" αξιοποιεί ουσιαστικά τις προσφορές των συμπολιτών μας και γεμίζει τα χέρια όλων εκείνων που έχουν ανάγκη. Να σημειωθεί δε πως ο Σύλλογος δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ και από κανένα κρατικό φορέα.. Τον στηρίζουν ποικιλοτρόπως οι άνθρωποι της τοπικής μας Εκκλησίας.

     
Ο Σύλλογος δέχεται τις εξής προσφορές:
  1. Τρόφιμα, κρέας, ψάρια, γάλα, λάδι και άλλα είδη μακράς διαρκείας.
  2. Σαμπουάν, σαπούνια, ξυραφάκια μπίκ, οδοντόκρεμες, οδοντόπαστες και άλλα είδη καθαριότητος, όπως σκόνη πλυσίματος στο χέρι κ.λ.π.
  3. Τηλεκάρτες του ΟΤΕ (όχι για κινητά).
  4. Σχολικά είδη, φακέλλους , γραμματόσημα, εορταστικές κάρτες κ.α.
  5. Υπνόσακους, ανδρικά εσώρουχα (σλιπ και φανελάκια), κάλτσες, φούτερ, φόρρμες.
  6. Τζιν παντελόνια, μπουφάν, μπλούζες χειμωνιάτικες κ.λ.π.
  7. ΧΡΗΜΑΤΑ για την οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων που διακονεί. 





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου