menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Για τους εφήβους φυλακισμένους

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από ευλογία της βασιλόπιτας στο προαύλιο της Κασσαβέτειας (από το αρχείο του "Ε").
* * * 

Στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, "φιλοξενούνται" και παιδιά. 

Και είναι θλιβερό να βρίσκονται μέσα σε κάγκελα φυλακών ανήλικοι. 

Η θέση τους είναι στο σπίτι των γονιών τους, στα σχολεία, στα κέντρα ξένων γλωσσών, στους αθλητικούς χώρους  κ.α. και όχι σε ιδρύματα και φυλακές. 

Κι όμως, κάποιες κακές επιλογές, παρέες και παραβατικές ενέργειες τους οδήγησαν στους χώρους κράτησης. Πονάει η ψυχή μας όταν βλέπουμε τα παιδικά τους  πρόσωπα σ' αυτούς τους χώρους. 

Ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τους γονείς, τους οικείους, τους δασκάλους και όλους εκείνους που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά για να δημιουργήσουν έναν καλό χαρακτήρα; 

Κι όμως, και στις φυλακές και στα ιδρύματα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για να έχουν και αυτά τα παιδιά αγάπη, ενδιαφέρον και όλα τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους. 

Ο Ιερέας,  οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι δάσκαλοι κ.α. προσπαθούν με κάθε μέσο να βοηθήσουν για να μην επιστρέψουν στη φυλακή οι μικροί παραβάτες. 

Κάνουν αγώνα για να μην γίνει η συγκατοίκηση με τους άλλους φυλακισμένους φροντιστήριο για νέα εγκλήματα. 

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", είναι παρών και σ' αυτές τις θεάρεστες προσπάθειες. 

Ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε αίτημα των αρμοδίων υπηρεσιών, προσφέροντας τα αναγκαία είδη και εφόδια. 

Προ ημερών, εκπρόσωπος του "Ε" παρέδωσε μια ικανή ποσότητα γλυκών (μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες), τηλεκάρτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.α. για να καλύψει μέρος των αναγκών των κρατούμενων. 

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των φυλακών φορτώνουν από το ΚΕ.Δ.Α.Β. πολλά αναγκαία υλικά, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, κουβέρτες, είδη ατομικής καθαριότητας,  βιβλία, γραφική ύλη κ.α. για να μην λείψει τίποτε και από αυτά τα παιδιά. 

Μακάρι, 
να συνεχίσει ο "Ε" να διακονεί για πολλά ακόμη χρόνια 
έχοντας συμπαραστάτες τους καλούς μας συμπολίτες μας.






▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου